Input your search keywords and press Enter.

LUCI DUBROVNIK I KOMUNALNIM SLUŽBAMA GRADA DUBROVNIKA:

Zašto se u Luci Dubrovnik pilaju zdravi borovi …. pitaju nas zabrinuto naši sugrađani  preko naših zelenih kontakata (Zeleni telefon Eko Fon 020 453 850) ponjaviše “gružani “.

Žale nam se kako je već popilano ovih dana  par borova (zdravih starih preko 70 godina) te da će mjesto gdje su bili borovi biti preuređeno u engleske travnjake!
Za nevjerovati ali u nas je sve moguće!! Građani se uz sve ovo boje da će se i preostali zdravi borovi u Luci Gruž popilati jer da mnogima isti smetaju tvrdeći  kako su borovi obični korovi te da smetajui autima i ljudima  svojim borovim iglicama!!
Bili smo danas popodne u našoj već 130. Eko patroli ove godine i popričali s nekolicinom grùžana koji su ogorčeni na najnoviju sječu borova u Luci Gruž Dubrovnik!!
Hoće nam Grad pretvoriti u betonski Grad s nekoliko engleskih travnjaka što je sramotno !!… ljute se gružani i prijete prosvjedom! Umjesto da se sade nove mediteranske sadnice stabala recimo lepezaste palme (otporne na palminu pipu) kao na Hvaru, Splitu ili Azurnoj obali ili Costa del Sol… i tako zakloni dosta betonskih zgrada i nebodera u Gružu oni pilaju ono malo mediteranskog raslinja što je preostalo!
Kud ovo vodi i tko to kroji hortikulturni izgled Dubrovnika te da li će se konačno učiniti Katastar stabala Dubrovnika i uvesti reda među gradskim stablima??
Dok gradonačelnik Barcelone u ponoća ili podne kada ga pitate zna da njegov Grad  Barcelona ima 697.000 stabla sumnjamo da to zna naš Gradonačelnik i sumnjamo da su ti ikada znali njegovi prethodnici!
Nadamo se da će se ovim našim otvorenim Zelenim apelom za očuvanje mediteranskih  stabala zaustaviti dalja sječa  preostalih borova u Luci Gruž te da će se pristuputi sadnji novih mediteranskih stabala primjerenim jugu Dalmacije!!
Voditeljica Zelenih kontakata Grada i okolice: Jadranka Škimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *