Input your search keywords and press Enter.

Otvoreni apel Komunalnim službama Grada – vandalizam u Mokošici ne prestaje!

Demolirane su 2 kućice za knjige u Eko i Chalistenic parku u Mokošici postavljene prije samo mjesec dana!

Prošlih dana su nažalost demolirane od strane vandala obje kućice za knjige postavljene uz ‘Dan djeteta’ 20.11.2017. u Eko parku i Chalistenic parku u Mokošici.

Kućice za knjige su na našu ideju postavljene u omiljene parkove Mokošice gdje dolaze i djeca i mladi i odrasli, a u sklopu globalnog projekta ‘Little free library’.

Oslikala su ih uz ‘Dan djeteta’ 20.11.2017. djeca Dječjeg vrtića ‘Pčelica’ iz Mokošice i ‘Mali princ’ također iz Mokošice. Jedna kućica za knjige je iščupana iz svog postolja i slomljena su joj vrata te bačene knjige okolo po Chalistenic parku Libero Mokosi, dok je drugoj u Eko parku Ombla slomljeno staklo, a knjige i slikovnice zapaljene petardama. Zanimljivo je da se obje kućice za knjige nalaze ispod nadzornih kamera pa se pitamo kako nisu već reagirale Policijske i Komunalne službe Grada koje prate kamere u svojim uredima?

Inače kućice za knjige su poklon Općine Pitomača, Turističke zajednice Grada i tvrtke Drvo Interijeri, Osojnik. Nadamo se da će se konačno vandalizam u Mokošici zaustaviti posebno nad exponatima Eko, Dječjeg i Chalistenic parka!

Komunalni redari gdje ste, dođite i u Mokošicu i ona je dio Grada!

“Dvije riječi su samo potrebne: počnite odmah!”

Voditeljica Eko Omblića: Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.