Input your search keywords and press Enter.

Bogatim programom i uz gostovanje ekipa iz cijele Hrvatske u Čilipima je u subotu, 21. prosinca otvorena manifestacija 12. Mirisi Božića u Konavlima.

Ceremonija otvaranja počela je nastupom cavtatske limene glazbe i mažoretkinja, a u programu je sudjelovala folklorna i tamburaška sekcija KUDa Čilipi. Gostujuće ekipe su u okviru programa predstavile ruralnu ponudu svoga kraja. Istarsku  ekipu iz Sv. Petra u Šumi je predvodio načelnik Mario Bratulić. Iz Međimurja je stigla ekipa koja uz sport baštini i tradicijske običaje, a iz Slavonije i Baranje je u Konavle stigladelegacija Grada Belišća i Udruga vinara i vinogradara  Martinovo brdo. Iz Hercegovine je na otvaranje u Konavle stigla ekipa Marića gaj iz Gruda i ekipa iz susjedne općine Ravno. Svi su oni pripremali brojne tradicijske specijalitete. Na degustacijsko-prodajnom sajmu izlagači su nudili tradicijske gastro suvenire i suhomesnate proizvode. 

Posebno je bio zanimljiv način otvaranja manifestacije. Župan Nikola Dobroslavić, državni tajnik Frano Matušić i načelnik Božo Lasić udružili su snage i za ovu priliku otvorili bačvu izvrsnog konavoskog vina koja je rastočena svim posjetiteljima te su poslužene delicije koje su pripremane i prezentirane tokom večeri. 

Svečanost otvaranja je nosila u sebi snažnu poruku zajedništva i povezivanja četiri krajnje Hrvatske regije koje se podosta razlikuju, ali imaju i zajedničku karakteristiku. Istra, Međimurje, Baranja i Konavle su agroturistički centri Hrvatske, naglasio je predsjednik Udruge Ivo Mujo.

Program Mirisa Božića nastavlja se u nedjelju, 22. prosinca degustacijsko-prodajnim sajmom u prostoru KUD-a Čilipi u vremenu od 9:00 do 12:00 sati, a u 18:00 sati je u crkvi Sv. Nikole koncert Dubrovačkog sinfonijskog orkestra i zbora Libertas.

                                                                                                                  Jelena Gale Pregelj, mag.oec.

tajnica Udruge Agroturizam Konavle

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *