Input your search keywords and press Enter.

U Hotelu Sheraton (Župa dubrovačka) otvoren je 3. Regionalni summit poduzetnika Srednje i Jugoistočne Europe 300 NAJBOLJIH.

Na uvodnoj konferenciji za medije prisutnima su se obratili organizatori, ujedno članovi Međunarodnog ekonomskog foruma„PERSPEKTIVE“, prilikom čega se Vinko Ćuro, predsjednik Upravnog odbora spomenutog i predsjednik Uprave „PROMO-GLOBAL“  Zagreb, dotakao ključnih elemenata skupa, globalne ekonomije i poduzetništva. „Budućnost ekonomije počiva na mikroprostorima“, kazao je Ćuro, najavivši pojedine aktivnosti Summita čija konačna poruka je kako društveni razvoj je u mnogočemu suovisan razvoju poduzetništva.

Svoju riječ dobrošlice uputio je i Nikica Gabrić, predsjednik Programskog odbora MEF PERSPEKTIVE, te osnivač i vlasnik Bolnice za oftalmologiju „ Svjetlost“ Zagreb.  Gabrić je obratio pažnju auditoriju kako vijesti koje nam se danas plasiraju su u većini slučaja negativne, nadodavši kako, logično, u takvom ozračju nema optimizma ni vjere u budućnost i investiranje. „Nalazimo se u vrijednosnoj, a ne ekonomskoj krizi, stoga bilo kakav showbizz nije vrijedan pažnje u odnosu na sve sudionike Summita kojim investicijama i pothvatima služe kao primjer društvu“, zaključio je.

Prof. Dr. Jugoslav Jovičić, predsjednik Programskog savjeta Regionalnog summita poduzetnika „300 najboljih“ i prorektor za međunarodne odnose i suradnju na Univerzitetu u Travniku, pak je najavio obiman program skupa, posebice istaknuvši jačanje mreže mladih poduzetnika (4E) kao jednog od najnovijih i hvalevrijednih projekata pokrenutih od strane MEF Perspektive.

Na samom kraju, makedonski poduzetnik – Svetozar Janevski, predsjednik Uprave „Tikveš“, istovremeno grupacije „M 6“ Skoplje kazao je kako u posljednih 25 godina prevelika važnost se pridaje političarima, a ne poduzetnicima, stoga ne čudi da su upravo oni (poduzetnici) prvi na liniji bojišnice u borbi s birokracijom i otuđenošću te shodno tome zaslužuju našu pomoć i poticaj.

Summit poduzetnika „300 NAJBOLJIH“ nastavljen je CROATIA BUSINESS SUMMITom – „Proizvodnja, izvoz, konkuretnost = stabilnost, razvoj, napredak“. Ostatak aktivnosti odvijat će se prema ustaljenom rasporedu.

Program: Program-Agenda 3.h., RSP – SZS, Dubrovnik, 4.-6.3.2016_

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *