Input your search keywords and press Enter.

OTP banka donirala 180.000 kuna za premijeru Kafetarije

Za dramsku premijeru „Kafetarija“ OTP banka donirala je 180.000 kuna čime je nastavila dugogodišnju tradiciju podupiranja Dubrovačkih ljetnih igara.

Na konferenciji za novinare održanoj u Festivalskoj palači u Dubrovniku u povodu premijere, direktorica Poslovnog centra Dubrovnik i južna Dalmacija Josipa Vodenac uručila je donacijski ček Paulini Njirić, punomoćnici ravnateljice Igara.

„Kafetarija“ Carla Goldonija u prijevodu i adaptaciji Frana Čale jedna je od legendarnih predstava zlatnog doba Dubrovačkih ljetnih igara koja je u režiji Tomislava Radića igrala punih deset godina na Gundulićevoj poljani. Na 67. Igrama redatelj Vinko Brešan svoju će „Kafetariju“ postaviti na Stradun. Premijerno će biti izvedena 31. srpnja uz dodatne izvedbe 1., 2., 3. i 4. kolovoza te izvedbu 5. kolovoza koja je dodana u program zbog iznimnog interesa publike.

„OTP banka je već više od dvadeset godina pokrovitelj Dubrovačkih ljetnih igara, na što smo izuzetno ponosni. Kao banka koja je duboko vezana uz ovaj kraj, važno nam je poduprijeti njegov razvoj, a kako naši donacijski programi u svim sredinama u kojima poslujemo posebnu pažnju pridaju kulturi, tako nam je drago pomoći Igrama koje su uvelike zaslužne za razvoj i prepoznatljivost dubrovačke i hrvatske kulture u cjelini. Veselim se ovogodišnjoj premijeri i vjerujem da će se naša suradnja nastaviti i u godinama koje dolaze“, rekla je prigodom uručenja čeka Josipa Vodenac.

U okviru svog programa društveno odgovornog poslovanja „Zeleno svjetlo za kulturu“ OTP banka već niz godina podupire dramske premijere Dubrovačkih ljetnih igara. „Priča o vojaku“, „Grižula“, „Ondine“, „Orestija“, “Arkulin”, “Skup”, „Na taraci“, „Revizor“, „Kate Kapularica“, „Dundo Maroje“ „Dubrovačka trilogija“ samo su neke od brojnih predstava kojima je, uz potporu banke, obogaćen dramski program Dubrovačkih ljetnih igara.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.