Input your search keywords and press Enter.

Osnivačka skupština Župske stranke usvojia je statut i program rada te izabrala članove stranačkih tijela, čime je 24. studenog s radom i djelovanjem započela Župska stranka –ŽUPKA. Na mjesto predsjednika jednoglasno je izabran Antun Bašić.

Hotel Sheraton u Srebrenom bio je mjesto okupljanja članova i simpatizera koji su 24. studenog, s početkom u 18 sati, odlučili dati novi pečat svom političkom djelovanju. Okupljeni oko aktualnih oporbenih vijećnika nezavisnih lista općine Župa dubrovačka, nakon intonacije himne te odavanja počasti dubrovačkim braniteljima pristupili su osnivanju nove političke stranke, čiji su statut i program rada jednoglasno usvojili.

 

Fokus na rješavanju realnih pitanja

ŽUPKA je stranka koja okuplja ljude različitih svjetonazora i nije zaokupljena određenom političkom idejom. Usredotočena je na rješavanje realnih, svakodnevnih problema s kojima se susreću stanovnici Općine Župa dubrovačka i Dubrovačko-neretvanske Županije. „Fokus stranke je na radu, stvaranju učinkovite lokalne i regionalne samouprave, kreiranju infrastrukturnih i socijalnih preduvjeta koji će osigurati nesmetan razvoj lokalne i regionalne zajednice, pri tome posebno vodeći računa o održivom i ekološki prihvatljivom razvoju”, stoji u njezinu statutu.

Uvjeti života stanovnika Župe dubrovačke i Dubrovačko- neretvanske županije danas, problem je koji članove ove stranke najviše okupira. „Nestabilno gospodarstvo s monokulturom turizma, društvena neravnopravnost, neostvareni prirodni, gospodarski i ljudski potencijali, zastarjeli, skupi i neefikasan birokratski aparat, orijentacija lokalne samouprave na privatne i pojedinačne interese, nedostatak jasne politike održivog razvoja na svim razinama, nedovoljno razvijeno civilno društvo, netransparentnost u financiranju civilnih udruga, komunalnih i drugih projekata, socijalna isključenost…”, samo su dio prioriteta novoosnovane stranke.

 

Pravedno i transparentno

Kao svoje temeljne vrijednosti navode slobodu, pravednost, aktivizam i samostalnost. Upravo na temeljima tih vrijednosti, ŽUPKA će svojim radom izgraditi pravednu lokalnu i regionalnu samoupravu koja građanima polaže račune i koja će služiti kao dobar primjer drugim lokalnim sredinama u Republici Hrvatskoj.

“Nužno je provesti sveobuhvatnu modernizaciju kompletnog sustava vođenja Općine, motivirati upravna tijela, ubrzati procese donošenja odluka, modernizirati način komunikacije unutar Općine ali i prema van. Danas imate „ležeće policajce, konope i stupiće“, sve te relikte prošlosti ćemo zamijeniti modernim sustavima upravljanja poput videonadzora, kamera za kontrolu brzine i automatskih rampi. Svijet oko nas se razvija i mijenja, mi želimo biti aktivni sudionici tih procesa, želimo da Župa kao društvo uči, napreduje i prati taj ritam svijeta”, poručio je u svom govoru jednoglasno izabrani predsjednik Župske stranke Antun Bašić.

Za potpredsjednike stranke izabrani su Marko Miloslavić i Petar Vuletić, dok je na mjesto glavnog tajnik postavljen Mario Previšić. Za predsjednika Nadzornog odbora izglasan je Mario Grbić, a dužnost predsjednika Suda časti vršit će Robert Ćorak.

 

 

 

ŽUPKA

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *