Input your search keywords and press Enter.

Osmijeh za osmijeh, osmijeh za Luciju!

Od 8. do 10. prosinca – bogat program uz stand up, koncert i neizostavno blagdansko fotografiranje

Najljepša akcija ovih blagdana, ‘Osmijeh za Osmijeh’, posebna je humanitarna inicijativa koja već treću godinu zaredom donosi radost i podršku onima kojima je najpotrebnije, osobito u predblagdanskom ozračju. Grupa prijatelja i suradnika u industriji vjenčanja i društvenih događanja odlučila je ponovo posvetiti svoje znanje i sposobnosti humanitarnim svrhama, a sada vas pozivaju na druženje, fotografiranje te bogat popratni program koji nas očekuje ovog prosinca u sklopu ove hvalevrijedne akcije, sve u One Suite hotelu. Ove godine, prihod od akcije ide za jednu posebnu djevojčicu najvećeg osmijeha…

Luce – podarimo svjetlosti svjetlost

‘Iza ovog prekrasnog osmijeha skriva se jedna divna djevojčica, Lucija. Ova trogodišnja princeza odmah je osvojila naše srce. Njezina dječja i pozitivna energija ima moć omekšati i najtvrđa srca. Luce (svijetlost) – to je Luce. Obasjava prostoriju u kojoj naiđe.No, naša mala junakinja treba vašu pomoć. S dijagnozom Rett sindroma, njezin i životi njezine obitelji promijenili su se zauvijek. Mama Ana, koja je njezina 24-satna njegovateljica, tata Željan te najbolji i najbrižniji brat Antonio, bore se za njezino bolje sutra’, zapisale su među ostalim organizatorice.

Dodaju i kako je Rettov sindrom iznimno teška i rijetka bolest koja pogađa djevojčice. U Hrvatskoj je samo dvadesetak oboljelih, od kojih je Lucija jedina u Dubrovniku i najmlađa u cijeloj državi s ovako teškim oblikom ove bolesti. Simptomi Rettovog sindroma su izuzetno teški, od niza neuroloških i fizičkih poteškoća, najizazovnije je što djevojčice često ne progovore, ne prohodaju i ne koriste ruke. One su cijeli život ovisne o pomoći.

Lucija, poput svih djevojčica koje boluju od Retta, svakodnevno mora proći kroz različite terapije i rehabilitacije kako bi joj život bio barem malo lakši.Važno je istaknuti da su izuzetno inteligentne i svjesne svoje okoline, ali zbog nemogućnosti govora, teško se izražavaju što ih dovodi do frustracije.

‘Srećom, živimo u 21. stoljeću i imamo razne alate i prilagođene terapije. No, nažalost, sva ta pomagala koja Luciji omogućuju lakši život i terapije koje mora svakodnevno proći, iznimno su skupe.Trenutno, Luciji su potrebni:

Korzet koji joj pomaže ojačati trup (a za sada nije pokriven od strane HZZO-a).

Terapije DMI metodom i TheraSuit, koje se u Hrvatskoj provode samo na dvije lokacije privatno. Lucija treba proći kroz ovakve terapije četiri puta godišnje, a jedan ciklus košta 1.000,00 €.

Godišnje je Luciji i njezinoj obitelji potrebno prikupiti 9.440 eura za sve troškove. To je velik i nezamisliv iznos za ove ljude. Zato, učinimo ono što najbolje znamo. Ujedinimo se, pomozmo i olakšajmo obitelji Tevšić ovaj dugi put ka boljem i lakšem sutra za našu Luciju.Ovaj tihi anđeo (@tihiandeli) predivnog osmijeha treba vašu pomoć. Podarimo svijetlo svijetlu. Hvala vam!’ – doaju dalje organizatori ove izvrsne akcije.

Bogat program u vikendu pred nama

Akcija ‘Osmijeh za Osmijeh’ kreće već ovog petka, 8. prosinca i traje sve do nedjelje, 10. prosinca. U predivnom župskom hotelu One Suite, dugogodišnjem suradniku u ovom humanitarnom projektu, uživat ćemo ne samo u blagdanskom fotografiranju, već i u bogatom popratnom sadržaju. U programu Božićnog kutka, pozivaju se svi zainteresirani da se fotografiraju u posebnom božićnom duhu (ne zaboravite božićne džempere!) od 8. do 10. prosinca, od 9 do 21 sati. Termini za fotografiranje su nažalost popunjeni, ipak – javite se na osmijehzaosmijeh@gmail.com za više informacija.

Osim fotografiranja, koje je srž akcije, ove godine organizatori su pripremili izuzetno bogat dodatni program.

Tako u subotu, 9. prosinca, poznati umjetnik Pero Škobelj nastupa u One Lokalu u 10:30 sati. Večer je rezervirana za popularnu Garažu u kojoj će se održati stand-up senzacija od 20 sati! Glumac i dramaturg Semir Gicić izvest će ‘Beskompromisni stand-up’ s temom ‘Male stvari koje nas vežu‘. Nastup traje 45 minuta, nakon čega slijedi nastup DJ-a.

U nedjelju, 10. prosinca, ponovno nam stiže Pero Škobelj, a njegov nastup u One Lokalu počinje u 10:30 sati. U 11 sati počinje dječja lutkarska predstava pod nazivom ‘Djevojčica crvene kapice na putu do bakice’ (3+), marionetska predstava u trajanju od 25 minuta. Izvest će je naše kulturno društvo Aster, poznato po magičnim izvedbama bajki. Predstava će se održati u Sali za sastanke One Suite, a rezervacije su moguće putem Instagrama ‘Osmijeh za Osmijeh’ ili putem web stranice, te porukom na broj 099 5027487.

Istu večer, u nedjelju 10. prosinca, u Garaži nastupa šarmantni Marko Kutlić, a nakon njegovog nastupa uživat ćemo i dalje, uz DJ-a Petru i Zaca Saxa.

‘Ova godina nosi dodatni razlog za osmijeh jer smo podigli ljestvicu akcije, dodavši posebne sadržaje za djecu i odrasle. Cijela akcija ima cilj stvaranja nezaboravnog iskustva za sve sudionike. Zato vas sve pozivamo na druženje, fotografiranje i akciju pomoći, kako bismo unijeli radost u našu malu sredinu i zajedno pružili podršku onima kojima je to najpotrebnije’, poručile su organizatorice iz tima ‘Osmijeh za Osmijeh’.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)