Input your search keywords and press Enter.

Osigurana donacija od 68 tisuća kuna za opremanje onkološkog odjela Opće bolnice Dubrovnik

Dm i partneri predali su donaciju vrijednu 68.013 kunaUdruzi P.I.N.K. life koja će novac uložiti u opremanje Opće bolnice Dubrovnik medicinskom opremom za kiruršku salu u kojoj se operiraju onkološki bolesnici.

Donacija je ostvarena tijekom listopada u prodavaonicama dm-a, a uključiti su se mogli svi građani kupnjom odabranih proizvoda brendova alverde, Melem, Olival, Biobaza, Neva, Nacomi, CL i Bionsen. dm i partneri su za svaki kupljeni proizvoddonirali jednu kunu za borbu protiv raka dojke UdruziP.I.N.K. life, čija je misija smanjiti broj oboljelih osoba od malignih bolesti u Hrvatskoj, povećati postotak izlječenja oboljelih od malignih bolesti te poboljšati njihovu kvalitetu života.

dm uvijek nastoji potaknuti građane na brigu o vlastitom zdravlju te senzibilizirati javnost na potrebe osjetljivih skupinau društvu, kao što su oboljeli od raka dojke. Zato smo izrazitozahvalni što su građani prepoznali našu inicijativu i kupnjom odabranih proizvoda podržali rad Udruge P.I.N.K. life koja ćedonaciju uložiti u stvaranje boljih uvjeta liječenja, ali i u pružanje psihološke podrške oboljelima i njihovim obiteljima“, rekla je Vesna Pavković, menadžerica asortimana u dm-u, prilikom primopredaje donacije.

Vrlo nam je drago što je dm, kao vodeći drogerijski lanac u Hrvatskoj, još jednom pokazao da prepoznaje potrebeoboljelih od raka dojke i njihovih obitelji. Novac od donacijeuložit ćemo u opremanje onkološkog odjela Opće bolnice Dubrovnik prijeko potrebnim aparatima koji će pridonijeti liječenju pacijenata. Također, osigurat ćemo terapijske aktivnosti za oboljele i njihove obitelji kako bismo im olakšali oporavak i pružili potrebnu podršku“, izjavila je Nives Morić, predsjednica Udruge P.I.N.K. life.

Rak dojke najčešća je zloćudna bolest u žena te treći uzrok smrti u ženskoj populaciji. Otkrivanjem raka dojke u ranijoj fazi mogućnosti izlječenja daleko su veće i zato su redovitipreventivni pregledi koji uključuju samopregled dojki te ultrazvuk i mamografiju iznimno važni. Zato dm kontinuirano ulaže u projekte koji doprinose edukaciji građana o važnosti preventivnih pregleda te unapređenju zdravstvene skrbi za onkološke pacijente.

 

Tatjana Gnjidić

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *