Input your search keywords and press Enter.

Orsula Festival 2017.

Novo izdanje Festivala Orsula odabire najbolje od suvremenog jazz-a, bossa nove, flamenco glazbe i drugih glazbenih žanrova.

Jedan od najimpozantnijih gradova u regiji ovog ljeta će otvoriti vrata i ugostiti vrhunske glazbenike poput: Bebel Gilberto, Femi Kuti&The Positive Force, Maja Grgić Trio, Zemlja Gruva, Keziah Jones, Jose Enrique Morente & Irene Rueda , Tadić & Teofilovići i mnoge druge.

Festival će otvoriti velika brazilska zvijezda bossa nove koja 2000. izdaje hit album koji je bio nominiran I za Grammy nagradu. Bebel Gilberto, 28. lipnja, će sa svojim bendom izvesti svoj laid back spoj elektronike s bossa nova ritmovima.

Bebel Gilberto : “Bossa nova je kao da se ljubite i slušate more u pozadini dok ptice lete oko vas.”

Kao predgrupa Bebel Gilberto, nastupit će Porinom nagrađivana dubrovačka jazz vokalistica Maja Grgić sa svojim triom.

U mjesec srpanj, ulazimo s popularnim beogradskim bendom Zemlja Gruva koji će predstaviti novi album. Kako i sami znaju reći njihova svirka je “strogo đuskanje do zadnje kapi znoja” , takav je i novi album koji spaja elektroniku, funk, reggae,, disco i soul, a neće izostati ni obrade hitova Dina Dvornika.

Dovodimo i najstarijeg sina pionira Afro beat-a, velikog Fele Kutija. Femi Kuti 2010. izdaje album Africa for Africa, koji je dvaput nominiran za Grammy-a. Femi Kuti dolazi sa svojim 14-članim bendom i izvode mješavinu energetski nabijenog funka, jazza i tradicionalnih Afričkih ritmova. Očekujte dva sata samog plesa.

Nakon uspješnog gostovanja u Lazaretima 2011. kada je nastupio u sklopu festivala Treće uho, ponovno nam dolazi Dhroeh Nankoe. U Park Orsula dolazi sa svojim triom u klasičnoj kombinaciji indijskih instrumenata.

Za mješavinu bluesa, funka i soula zadužen je Keziah Jones za kojeg su neki čak rekli da je previše funky, a to je upravo ono što nam garantira odličan provod uz njega i njegov band.

Po prvi put u Parku Orsula dovodimo i STAND UP večer, Sandra Silađev stand up komičarka koja s ironičnim I duhovitim snimcima postala virtualni hit, te Damir Nikšić koji je renomirani multimedijalni umjetnik prepoznat po aktualnoj političkoj satiri nasmijat će vas do suza sa svojim urnebesnim opaskama.

Kolovoz nam je rezerviran za vrhunski flamenco i malo rocka. Jose Enrique Morente & Irene Rueda vrhunski flamenco show koji spaja vokalno plesni spektakl.

Kroz tradicionalno muzičko i poetsko nasljeđe vodit će nas Tadić&Teofilovići, već dobro znanim a capella dvoglasom, koji je postao njihov zaštitni znak i koji je s razlogom svrstan u jedinstvenu muzičku pojavu na Balkanu.

Ovogodišnji festival zatvorit će Diego Guerrero, njegova mješavina jazza s tradicionalnim flamencom često pomiče granice klasične španjolske muzike.

Ovo je prilika da uživo vidite kako zvuči pravi španjolski flamenco jam session.

Park Orsula je u posljednih godina svog postojanja ugostila preko 40 glazbenika među kojima se ističu i neka od velikih svjetskih imena poput Maria Biondia, Asian Dub Foundation, Vlatko Stefanovski & Miroslav Tadić, S.A.R.S.ali i mnogi drugi.

FESTIVAL ORSULA

opće informacije

GDJE

Park Orsula, Magistralni put 2

KADA

od 28.6. do 19.8.

PROGRAM

Srijeda, 28.6. BEBEL GILBERTO (bossa nova) // predgrupa MAJA GRGIĆ trio

Utorak, 11.7. ZEMLJA GRUVA (funk, reggae, disco i soul) // FEMI KUTI & THE POSITIVE FORCE ( funk, jazz i tradicionalni Afrički ritmovi)

Subota, 15.7. DHROEH NANKOE ENSEMBLE ( indijska glazba)

Subota, 22.7. STAND UP VEČER: SANDRA SILAĐEV I DAMIR NIKŠIĆ

Subota, 29.7. KEZIAH JONES ( Blufunk, mješavina bluesa, funk i soula)

Subota, 05.08. JOSE ENRIQUE MORENTE & IRENE RUEDA (flamenco show)

Petak, 11.8. ATOMSKO SKLONIŠTE

Nedjelja, 13.8. TADIĆ & TEOFILOVIĆI

Subota, 19.8. DIEGO GUERRERO (jazz sa tradicionalnim flamencom).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *