Input your search keywords and press Enter.

Opet vandalizam u Mokošici

Zeleni Forum, Eko Omblići i Eko centar Zeleno Sunce, uputili su otvoreni eko apel Komunalnim službama Grada:
Vandalizmu u Mokošici nad dječjim igralištima, Eko-parku i Calisthenics parku nema kraja!
Slomljene kamere, slomljene ljuljačke, slomljene dječje klackalice, rasklimana nova kamena fontana, ičupan dječji vlakić iz ležišta u Eko parku i dječjeme igralištu, slomljena klupa u Calisthenics parku, okrenute u pod 2 kamere te oblijepljene naljepnicama na malonogometnom igralištu Dub… najnoviji je vandalizam na dječjim igralištima u Eko parku i Calisthenics parku, odgovorne službe Grada gdje ste…?
Posljednjih dana svjedoci smo najnovijeg vandalizma u Mokošici nad dječjim igralištima i Eko parkom i Calisthenics… lomi se ruši i još je opasnost za živote djece koja se tu igraju.
Prošli tjedan su nas uz Festival cvijeća kojeg smo organizirali posjetila djeca Dječjih vrtića Pčelica i Aster – Mali princ iz Mokošice i bilo nam je jako neugodno kada smo im morali reći da je puno eksponata i u Eko parkum Calistehenics parku i obližnjem dječjem igralištu Maslačak slomljeno i opasno za igru. O ovom najnovijem vandalizmu telefonom smo obavjestili Policijsku upravu Dubrovnik.
Stoga molimo odgovorne Komunalne službe Grada da najhitnije porade na ovome najnovijem vandalizmu u Mokošici: nad Eko parkom, Calisthenic parku i dječjim igralištima s obzirom da su uz sve ovo prošle zime slomljene dvije kućice za knjige (a knjige zapaljene), ljuljačke, mobile i vrata, dok je veliki drveni radni stol cijeli izrezan i išaran!
Nama su se najavili ponovo doći u posjet početkom ovog lipnja naši mladi eko prijatelji iz Šibenika i Zagreba pa se pitamo kako ćemo ih i gdje primiti kada je ovoliko eksponata uništeno!
Dubrovnik je Grad prijatelj djece i to treba dokazati i ovdje u Mokošici!

„Čovječanstvo duguje djeci najbolje što im može dati˝ (iz Konvencije o pravima djece donesene 1989. pri UN-u)

Voditeljica Eko–Omblića: Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.