Input your search keywords and press Enter.

Opet sjeća stabala u Mokošici!

Otvoreni zeleni apel Komunalnim službama Grada Dubrovnika:
Zašto su se morala posjeći vrijedna vitalna mediteranska stabla radi parkinga u Mokošici u ulici M.Kneževića 10 iznad malonogometnog igrališta?
…. pitaju nas s ogorčenjem brojni Mokošani preko našeg Zelenog telefona Eko Fona 020 453 850 !! Žale nam se kako su na zelenim padinama uz zgrade prošlu subotu posječene masline, rogači, šljive, mjenduli smokve, kaiši, česvine, praske i judina stabla!
Što reći nego da dijelimo ogorčenost naših sugrađana i ovom prilikom uručujemo Gradu Dubrovniku zajedno s Mokošanima crveni umjesto zeleni karton jer se ova nemila sjeća stabala mogla izbjeći prenošenjem stabala na drugo mjesto ili su se mogla uklopiti!
Bili smo odmah po dojavama Mokošana u našoj već 81 eko patroli i zgrozili se!
Eto Grad Dubrovnik naređuje sječu vrijednog mediteranskog zelenila u mjesecu listopadu kada je upravo u Hrvatskoj nacionalna kampanja sadnje stabala protiv klimatskih promjena i kada je svako stablo važno!
Osim ove sječe stabala i prije 20 dana posječeno je nekoliko stabala maslina, čempresa i bagrema na ulazu u Mokošicu gdje se uređuje park za pse o čemu smo nedavno javno apelirali!

Vidjeti neće oči moje pjesmu ko stablo lijepa što je! (Kulmer)

Predsjednica: Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)