Input your search keywords and press Enter.

Okusi drugačije kino ponovno u Slavici

Večeras u 21 sat u ljetnjem kinu Slavica, projekcijom filma “Web Junkie – Ovisnici o internetu”, počinje četvrto izdanje filmskog programa “Okusi drugačije kino” dubrovačke udruge Kinookus.

Zahvaljujući potpori Grada Dubrovnika, u suradnji s Kinematografima Dubrovnik, udruga Kinookus je za ljubitelje dokumentaraca izabrala posve originalna ostvarenja koja promišljaju fenomene našeg doba.

Srijeda 13. srpnja u 21 sat
Kino Slavica
Za više info: 095 9295764

Koliko ste ovisni o internetu?

WEB JUNKIE – OVISNICI O INTERNETU, Shosh Shlam i Hilla Medalia, Izrael / SAD, 73′

Kako reprogramirati tinejdžera?

Web junkie – ovisnici o Internetu sniman je u Centru za odvikavanje od mrežnih igara i interneta smještenom u predgrađu Pekinga. Film prati trojicu kineskih tinejdžera, od njihova ulaska u jedan od 400 takvih centara u Kini, tijekom tromjesečnog razdoblja odvikavanja, pa sve do odlaska kući. Doprema ih se u klinike najčešće protiv njihove volje, a čuvaju ih vojnici koji nadgledaju dječje odaje okružene ogradama i rešetkama.”To bi se trebalo zvati centar za uništavanje uma tinejdžera. To je kao pranje mozga“, kaže jedan od protagonista. Iako je u pravu, problemi leže negdje duboko zakrabuljeni u obiteljskim odnosima pasioniranih ovisnika.

Nagrade:

Sundance Film Festival (SAD) – natjecateljski program
Sheffield Doc/Fest (Velika Britanija) – natjecateljski program
Hong Kong International Film Festival (Kina) – natjecateljski program
Jerusalem Film Festival – posebno priznanje
ZagrebDox (Hrvatska) – Teen Dox

Recenzije:

„Shlam i Medalia usvojile su neosuđujući pristup muhe na zidu, dopuštajući kamerama da promatraju razgovore mladih i njihovih roditelja, kako bi nam omogućile da sami izvučemo zaključke o tome koliko je ta ovisnost posljedica društvene izolacije, politike jednog djeteta ili jednostavno upitnog roditeljskog odgoja. Dopuštaju nam da propitujemo jesu li rehabilitacijski kampovi najbolja solucija i koje bi implikacije takvog bijega u irealno mogle biti za druge pozapadnjačene zemlje“ – Amber Wilkinson (The Telegraph)

„To je fascinantno istraživanje ovisnosti o internetu, kao i mladih u Kini koje su razočarali i njihovi otuđeni roditelji i politika jednog djeteta“ – Marlow Stern (The Daily Beast)

“Dokumentarac, koji je prikazan na Sundance Film Festivalu, služi kako bi naglasio psihološke i fiziološke posljedice interneta, ali postavlja pitanje koriste li roditelji ovaj “poremećaj” kako bi svalili krivnju za društvene probleme i probleme u ponašanju” – James Billington (New York Post)

Udruga KINOOKUS

slavica_okusi_drugacije

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *