Input your search keywords and press Enter.

Okrugli stol “Standardi kvalitete za volonterske programe”: Kako razviti kvalitetne volonterske aktivnosti?

Okrugli stol za organizatore volontiranja “Standardi kvalitete za volonterske programe” održat će se 3. svibnja 2017. godine s početkom u 14 h u prostorijama Upravnog odjela za obrazovanje, šport, civilno društvo i socijalnu skrb.

Gošća okruglog stola, Tanja Tešija iz Udruge “MI” – Volonterskog centra Split predstaviti će standarde kvalitete volonterskih programa, dok će se Marko Grgurević, viši savjetnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, civilno društvo i socijalnu skrb osvrnuti na značenje standarda kvalitete s aspekta jedinice lokalne samouprave. Izlaganja i diskusiju će moderirati Anja Marković, voditeljica Volonterskog centra Dubrovnik.

Premda u Hrvatskoj prepoznajemo trend sve većeg broja građana koji žele svoje slobodno vrijeme provesti volontirajući, još uvijek ne postoji dovoljan broj kvalitetnih volonterskih programa u koje se mogu uključiti. U želji da se rastućem broju volontera osigura uključivanje u kvalitetne volonterske aktivnosti te da korisnici tih aktivnosti dobivaju kvalitetnu uslugu, osmišljeni su Standardi kvalitete za volonterske programe. Standardi kvalitete su namjenjeni svim organizatorima volontiranja koji žele razvijati volonterske programe temeljene na kvaliteti. Oni dokazuju i unaprjeđuju učinkovitost rada organizacije s volonterima te doprinose unaprjeđenju vjerodostojnosti i ugledu organizacije u zajednici u kojoj djeluju.

Okrugli stol se održava u sklopu projekta lokalnog volonterskog centra “DU, you volunteer?” kojeg Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai provodi u partnerstvu s Gradom Dubrovnikom i OŠ Marina Getaldića. Projektom se planira ojačati infrastrukturalna mreža za razvoj volonterstva te povećati promocija i vrednovanje volonterstva u Dubrovniku.

Projekt je financiran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *