Input your search keywords and press Enter.

Održano predavanje/radionica o Podatkovnim zbirkama u Pythonu

Informatički klub Futura u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku, a uz potporu Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika je u sklopu Županijskog stručnog vijeća učitelja informatike Dubrovačko-neretvanske županije u petak 24. studenog, u osnovnoj školi Mokošica održao predavanje i radionicu o Podatkovnim zbirkama u Pythonu. Na predavanje i radionicu se odazvalo petnaestak učitelja informatike iz osnovnih škola iz cijele Dubrovačko-neretvanske županije.

Predavač Tomo Sjekavica je na predavanju/radionici učiteljima informatike prvo ukratko pojasnio unos i ispis podataka u Pythonu, te osnovne programske strukture u Pythonu. Nakon toga su prikazane i ukratko obrađene zbirke sa slijednim smještajem elemenata i zbirke s raspršenim smještajem elemenata. Uz praktične primjere i programske zadatke detaljnije su se obradile dvije najčešće korištene zbirke sa slijednim smještajem elemenata: znakovni nizovi i liste.
Osim predavanja/radionice na Županijskom stručnom vijeću učitelja informatike Dubrovačko-neretvanske županije se još raspravljalo o propozicijama natjecanja iz informatike, pripremama za organizaciju natjecanja u ovoj školskog godini, ali i o novostima vezano uz uvođenje Informatike kao redovnog predmeta u osnovne škole.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *