Input your search keywords and press Enter.

U sklopu programa razvoja publike 70. Dubrovačkih ljetnih igara Ključevi od Grada, a povodom praizvedbe glazbeno-scenskog djela Mali princ, a atriju Kneževa dvora održana je radionica Zdravke Ivandije Kirigin Kako nastaje predstava, u subotu, 3. kolovoza.

Scenografkinja i kostimografkinja Zdravka Ivandija Kiriginnajmlađe je upoznala s kostimima predstave Mali princ iobjasnila osnovne postavke rada na scenografiji neke predstave. Brojna djeca su kroz crteže i kreativni rad papirom i bojicama predočili vlastitu viziju priče o malom princu, kostimima i scenom za tu predstavu, koja i sama donosi pročišćenu i jednostavnu estetiku i za koju je gotovo sve izrađeno od papira.

Popratni program razvoja publike Ključevi od Grada na 70. Igrama donosi više programa za djecu, a uz već održane radionice Video igra Ivana Marušića Klifa i Zdravke Ivandije Kirigin Kako nastaje predstava, u kolovozu nas očekuju i radionica za mlade Boli me: anatomija srama, zatim Pripovjedaonica za djecu Jasne Held te lutkarska predstava Bijesni Orlando.

Dubrovačke ljetne igre, kao središte hrvatskog i svjetskog duha i kulture, kao mjesto stvaranja,  a  ne gostovanja, mjesto  susreta, ideja  i novih umjetničkih izričaja, i ove su godine tradicionalno podržali Ministarstvo kulture RH, Grad Dubrovnik,   Dubrovačko-neretvanska županija  te   brojni  sponzori   i   donatori: Mastercard, HEP, Tele2, OTP banka, Tekstilpromet, Coca-Cola, ALH, Ford, Kraš, Caboga Stiftung, Hrvatska turistička zajednica, TZ grada Dubrovnika  i drugi, kako bi zajedno ostvarili ovaj najprestižniji kulturni događaj u Hrvatskoj.

 

 

 

Karla Labaš

Ured za odnose s javnošću i marketing

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *