Input your search keywords and press Enter.

Održana izborna sjednica Strukovne grupe vinogradara i vinara

U ŽK Dubrovnik danas je održana izborna sjednica Strukovne grupe vinogradara i vinara, na kojoj je za sljedeće četverogodišnje razdoblje izabran predsjednik Nikola Mirošević iz trgovačkog društva Blato 1902.

Zamjenik je Zvonko Miljas, Miljas d.o.o, a u radnu operativnu skupinu, pored predsjednika i zamjenika imenovani su Davor Martinović, Poljopromet d.o.o. i Vanja Ljubotina, PZ Janjina (Udruga Plavac mali). Dosadašnji predsjednik Jozo Rabušić, iz PZ Putnikovići podnio je izvještaj o radu za prethodno razdoblje, te se zahvalio svima na suradnji.

Na sjednici je usvojen izmijenjeni Poslovnik o radu Strukovne grupe, koja okuplja sva trgovačka društva djelatnosti (prema NKD-u) – uzgoj grožđa i – proizvodnja vina od grožđa, te ostale pravne i fizičke osobe iste djelatnosti, a koje su dobrovoljno pristupile Komori. Razgovaralo se o Zakonu o vinu, planu rada, te značenju oznaka Izvorno hrvatsko i Hrvatska kvaliteta, čiji je cilj jačanje nacionalne svijesti o kvaliteti hrvatskih proizvoda i usluga.

Problemi kao što su procedura puštanja vina u promet, povratne naknade, nadležnosti inspekcijskih službi, crno tržište itd. mogu se samo riješiti, po zaključku svih vinara, međusobnom suradnjom, izmjenom iskustava i pružanja potpore. Vinari moraju zaboraviti na lokalne suprotnosti i djelomična neslaganja kako bi bili uspješniji savladati prepreke i ostvariti bolji plasman na tržištu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *