Input your search keywords and press Enter.

U organizaciji Doma zdravlja Dubrovnik u Stonu je u subotu, 21.rujna održan međunarodni stručni skup na temu “Palijativna skrb u praksi”.


Jedna od glavnih predavačica na skupu bila je Državna koordinatorica za palijativnu skrb Republike Slovenije, dr. Mateja Lopuh, jedna od najprepoznatljivijih osoba palijativne skrbi u Europskoj uniji.

 

Uz nju su predavanja držali voditelji suvremenog hospicija u Ljubuškom (BiH), dr. Ivan Landeka i mag.ses. Marijana Mucić, te članovi mobilnog palijativnog tima Doma zdravlja Dubrovnik (MoPaTim) dr. Branko John, dr. Nada Brailo, dr. Ranka Popovac Škoda, mag.ses. Maja Petrušić Bender i bacc.med.techn. Meri Vlahinić Pavlović.

 

Svim sudionicima skupa prilikom otvaranja pozdravnom riječi obratio se načelnik Općine Ston, gosp. Vedran Antunica, zaželjevši im uspješan rad i boravak u Stonu.

 

Teme i sadržaj skupa bile su namijenjene liječnicima i sestrama obiteljske medicine, socijalnim radnicima, patronažnim sestrama i sestrama zdravstvene njege u kući, te članovima palijativnih timova iz cijele Dubrovačko Neretvanske županije.

 

I ovom prilikom se potvrdilo da je palijatvna skrb na našem područuju jedna od najbolje organiziranih službi u Republici Hrvatskoj.

 

 

 

Dom zdravlja Dubrovnik

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *