Input your search keywords and press Enter.

Odlukom o privremenom financiranju osiguran neometan rad dubrovačkog kulturnog sektora

Sukladno odobrenim limitima i stavkama Odluke o privremenom financiranju Grada Dubrovnika, Povjerenica Vlade Republike Hrvatske Nada Medović donijela je Program javnih potreba u kulturi Grada Dubrovnika za razdoblje siječanj – ožujak 2017. godine.  Kroz ovaj privremeni, tromjesečni proračun Grada Dubrovnika Upravni odjel za kulturu i baštinu raspolaže sa 15,1 milijuna kuna. Isplata financijskih sredstava dubrovačkom kulturnom sektoru se redovno izvršava, sukladno Odluci o privremenom financiranju i utvrđenoj dinamici isplate.
Prioritet u privremenom financiranju je  redovna djelatnost ustanova u kulturi kojima je Grad Dubrovnik osnivač, pri čemu se iz gradskog proračuna u prva tri mjeseca financiraju nužni i ugovoreni rashodi te minimalni programski rashodi, u skladu s proračunskim mogućnostima, odnosno prihodima temeljem kojih je Upravni odjel za kulturu i baštinu dobio limit za rashode. Za financiranje ovih troškova ukupno je planirano 14.522.500,00 kuna.

Osim navedenih programa, u okviru limita za rashode Upravnog odjela za kulturu i baštinu djelomično će se financirati i drugi kulturni programi prijavljeni na Poziv za predlaganje javnih potreba u kulturi Grada Dubrovnika za 2017. godinu. Riječ je o programima koji su pozitivno ocijenjeni od strane Kulturnog vijeća, a odvijaju se u prva tri mjeseca 2017. godine i bili su financirani iz gradskog proračuna u prva tri mjeseca prethodne godine.

Za financiranje navedenih programa i projekata ukupno je planirano 130.000,00 kuna. S većinom korisnika potpisani su ugovori o sufinanciranju njihove programske djelatnosti za prva tri mjeseca 2017. godine i već su počele prve isplate.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.