Input your search keywords and press Enter.

Od sutra se medicinska marihuana može dobiti na recept?

7. LISTOPADA u Narodnim je novinama objavljen Pravilnik o izmjenama i dopunama pravilnika o propisivanju i izdavanju lijekova na recept u kojemu, između ostalog stoji:

“Lijekove koji sadrže tetrahidrokanabinol (u daljnjem tekstu: THC), dronabinol ili nabilon propisuju izabrani doktori medicine u djelatnosti opće/obiteljske medicine, zdravstvene zaštite predškolske djece i zdravstvene zaštite žena po preporuci doktora medicine specijalista neurologije, internističke onkologije, onkologije i radioterapije, infektologije i specijalista pedijatra sa subspecijalizacijom iz neuropedijatrije na neponovljivi recept.”

Također, u novom Pravilniku piše i kako se lijekovi koji sadrže THC, dronabinol i nabilon mogu propisivati za ublažavanje tegoba kod multiple skleroze, karcinoma, epilepsije i AIDS-a. Lijekovi koji sadrže THC mogu se propisivati na recept u količini potrebnoj za liječenje do najviše 30 dana, a ukupna količina propisanog THC-a za 30 dana liječenja ne smije biti veća od 7,5 g.

S obzirom da je Pravilnik objavljen 7. rujna u Narodnim novinama, od sutra, osmog dana od objave, bi pacijenti mogli na recept dobiti navedene pripravke.

No, hoće li to zaista moći?

Naime, kontaktirali smo nekoliko zagrebačkih ljekarni i niti jedna još nije znala ništa službeno o tome. “Sve što znamo, znamo iz medija”, rekli su nam….

index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *