Input your search keywords and press Enter.

Od rujna započinje zaprimanje zahtjeva za sufinanciranje udžbenika učenicima i učenicama srednjih škola

Sukladno Pravilniku o sufinanciranju nabave udžbenika učenicima i učenicama srednjih škola Grad Dubrovnik na službenoj internetskoj stranici objavio je obrasce za podnošenje zahtjeva za sufinanciranje nabave udžbenika. Zahtjevi se zaprimaju u Upravnom odjelu za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo od 1. do 30. rujna 2016. godine. Obrasci za podnošenje zahtjeva za sufinanciranje nabave udžbenika osim na internetskoj stranici Grada Dubrovnik mogu se dobiti i u Upravnom odjelu. 

 

Pravo na sufinanciranje nabave školskih udžbenika mogu ostvariti učenici i učenice čiji roditelji imaju prebivalište na području Grada Dubrovnika najmanje šest mjeseci od dana podnošenja zahtjeva za sufinanciranje nabave udžbenika za srednju školu, te ukoliko ispunjavaju uvjete propisane imovinskim cenzusom.

Imovinski cenzus iznosi 2.000 kuna po članu kućanstva za samohrane roditelje, 1.700,00 kuna po članu kućanstva za tročlane obitelji, dok za četveročlanu obitelj iznosi 1.850,00 kuna po članu kućanstva. Za obitelji s troje ili više djece koja su na redovnom školovanju cenzus je 2.000,00 kuna po članu obitelji. Pravo na sufinanciranje nabave školskih udžbenika mogu ostvariti učenici osobe s invaliditetom, ukoliko im član uže obitelji učenika (roditelj/skrbnik, brat i sestra) boluje od maligne bolesti, te učenici koji su na državnim natjecanjima u sustavu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta osvojili jedno od prva tri mjesta.

Nabava udžbenika sufinancira se u punom iznosu, uz predočenje originalnog računa za kupnju udžbenika, te preostale potrebne dokumentacije koja se traži u zahtjevu za ostvarivanje prava sufinanciranja nabave udžbenika učenicima srednjih škola.

Podsjetimo na prijedlog gradonačelnika Andra Vlahušića Gradsko vijeće Grada Dubrovnika na 22. sjednici usvojilo je Pravilnik o sufinanciranju nabave udžbenika za srednje škole na području Grada Dubrovnika, za što je Odlukom o raspodjeli prenesenog viška prihoda iz 2015. godine osigurano 500.000 kuna. Važno je istaknuti kako je ova odluka nadogradnja dubrovačke obrazovne vertikale, koja je i prije ove odluke prepoznata po sveobuhvatnosti i inovativnosti i u Hrvatskoj i u inozemstvu.

 

Obrasci:

obrazac_za_knjige-bolest_u_obitelji

obrazac_za_knjige-imovinski_cenzus

obrazac_za_knjige-učenik_s_invaliditetom

obrazac_za_knjige-uspjeh_na_natjecanju

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *