Input your search keywords and press Enter.

Od početka Dubrovačkog zimskog festivala žuti, plavi i narančasti taksi vozi po posebnoj tarifi

Počevši od subote 19. studenog 2016. svi građani Dubrovnika vožnju taksijem plaćat će po cijeni od 12 kuna za start i 6 kuna po kilometru. Dogovoreno je to na danas održanom sastanku između predstavnika Grada Dubrovnika predvođenih pročelnikom UO za poduzetništvo, turizam i more Vlahom Margaretićem i predstavnika radio centara „Taxi Client Dubrovnik (žuti)“, „Plavi taxi“ i „Ragusa“ (tzv. narančasti taksi).

Na prijedlog gradonačelnika Grada Dubrovnika Andra Vlahušića, što su predstavnici radio taksi centara Božo Miletić, Ivica Smoljko i Maro Bratoš spremno prihvatili, građani će se uz novu tarifu moći voziti već od 19. studenog,  odnosno s prvim danom Dubrovačkog zimskog festivala.

Cijena „12-6“ definirana je Odlukom o autotaksi prijevozu u cestovnom prometu. Nova odluka stupila na snagu početkom kolovoza, no njena primjena uvjetovana je natječajem kojim će se odrediti i broj taksi dozvola. U tu svrhu u listopadu je imenovano Povjerenstvo za autotaksi prijevoz koje je dužno pripremiti tekst natječaja. Radna sjednica Povjerenstva održat će se u ponedjeljak, 14. studenog.

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić u međuvremenu poziva građane da Udruženju obrtnika autotaksi prijevoznika Dubrovnik podnesu zahtjeve za dodjelu Dubrovačke autotaksi kartice, tzv. Loyalty card kako bi ostvarili navedene pogodnosti.

Zahtjev se osobno podnosi Udruženju obrtnika autotaksi prijevoznika Dubrovnik uz predočenje identifikacijske isprave i sadrži: ime, prezime i adresu podnositelja zahtjeva, 2 fotografije podnositelja zahtjeva dimenzija (3.5 cm x 4.5 cm) i potpis podnositelja zahtjeva.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *