Input your search keywords and press Enter.

Od petka kreće Dubrovački karnevo

Tradicionalna manifestacija „Dubrovački karnevo“ u organizaciji Grada Dubrovnika i TZ grada Dubrovnika odvit će se, sedamnaesnaestu godinu zaredom, od petka 5. veljače do utorka 9. veljače – za djecu i sve koji žele dobru zabavu.

Četiri dana dubrovačkog karnevala glavninom svog programa posvećena su djeci i mladima, ali tradicija feste na posljednji dan poklada i mašakarane zabave na kojoj se s nestrpljenjem iščekuju samostalne i grupne maske, koje se bave temama aktualnih političkih i društvenih događanja, održala se do danas,pa iznenađenja , smijeha i veselja ni ove godine sigurno neće nedostajati.Najmaštovitije i najatraktivnije maske bit će nagrađene bogatim fondom nagrada, jer će žiri na svakoj od maškarata birati najbolje!

Ovogodišnja manifestacija održat će se ,obgrljena događanjima i proslavom Feste sv.Vlaha, a započet će u petak 5. veljače u 9.30 sati prigodno, otvorenjem izložbe koju je priredila udruga D’Art „Izložba karnevalskih, maski, kostima i fotografija“ u TIC Pile TZ grada Dubrovnika.

Istog dana u 10 sati Grad će zauzeti male maškare iz dubrovačkih dječjih vrtića , koji maškarani u likove iz mašte prošeću Stradunom , prepuni dječjeg smijeha i veselja. Iste večeri u Lazaretima održat će se kostimirana zabava „Maškarata ispod kuplja“ što svojim nazivom priziva tradiciju dubrovačkih maškaranih festa, na kojoj će se za dobru zabavu pobronuti Porporela Sex Band, uz besplatan ulaz maškarama.

Subota će biti izvrsna prilika da se i mali i veliki kostimiraju u omiljene likove i dođu na Stradun. Dva koncerta grupe „Magazin“, jutarnji u 10.30 i večernji s početkom u 21 , ponudit će odličnu zabavu za sve uzraste, a svi koji se vole maškaravati i điravati najljepšom dubrovačkom ulicom –Stradunom, doći će na svoje.

Drugog dana, u nedjelju 7.veljače „Faćenda od malih maškara“ održat će se naravno na najljepšoj dubrovačkoj ulici – Stradunu od 15 sati, uz sudjelovanje djece predškolske dobi i maškaranih obitelji, a nastavlja se veselom zabavom u Lazaretima. Ponedjeljak je maškarani školski dan sa zabavama za male, veće i najveće školarce, dok će prava kulminacija zabave biti završnog dana „,maškarane“ sezone , u utorak 9.veljače.

Voditelji programa kroz sve dane održavanja maškarata bit će Zrinka, Seba i Čolo.

Velikim veljunom „Ultimi od karnevala“, odabirom najboljih maski i zabavom do jutra uz grupu „Teatar“, u Culture clubu Revelin, Dubrovnik će se oprostiti od još jednih poklada.

Glavni organizatori karnevalskih svečanosti su Grad Dubrovnik i Turistička zajednica grada Dubrovnika, a suorganizatori udruga Le Petit Festival Dubrovnik,Culture Club Revelin, Art radionica Lazareti, Udruga D’Art i Galerija Artur.

Pridružite se pokladnim dubrovačkim festama, dođite svakako i svakakvi!

Jelka Tepšić, voditeljica Odjela za komunikacijske taktike, TZ grada Dubrovnika

 

Plakat Dubrovacki karnevo 2016.indd-page-001

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *