Input your search keywords and press Enter.

Od danas MUP uvodi veliku novost: Nema više čekanja u redovima!

Stupanjem na snagu Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o vozačkim dozvolama, građanima je omogućeno da od 4. rujna, zahtjev za novu vozačku dozvolu mogu podnijeti i preko sustava e-Građani.

Da bi mogli elektroničkim putem podnijeti zahtjev, građani moraju imati elektroničku osobnu iskaznicu s potpisnim certifikatom.

Kako stoji na stranicama MUP-a, građani će kroz sustav e-građani uz zahtjev dostaviti skenirane isprave koje moraju priložiti u postupku podnošenja zahtjeva za izdavanje vozačke dozvole (uvjerenje o položenom vozačkom ispitu, zdravstveno uvjerenje), a fotografija i potpis podnositelja zahtjeva preuzimat će se iz Informacijskog sustava MUP-a. Podnositelj zahtjeva moći će izabrati način dostave izrađene vozačke dozvole: preuzimanje u policijskoj upravi ili postaji kojoj je uputio elektronički zahtjev za izdavanje vozačke dozvole ili dostavu na adresu prebivališta ili boravišta putem dostavne službe. Predaja elektroničkog zahtjeva za izdavanje vozačke dozvole kroz sustav e-Građani moguća je samo za izdavanje vozačke dozvole u redovnom postupku. Izmjenama Pravilnika o vozačkim dozvolama propisane su i nove dimenzije fotografija koje sada iznose 35 X 45 mm umjesto dosadašnjih 3 x 3,5 cm. Svi oni koji će od danas podnositi zahtjev za novu vozačku dozvolu u policijskoj upravi ili postaji, moraju imati fotografije novih dimenzija.

Više informacija možete pročitati OVDJE.

vecernji.hr

 

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *