Input your search keywords and press Enter.

Objavljen natječaj za projekt Kupari

Raspisan je međunarodni natječaj za projekt Kupari koji traje do 25. kolovoza 2015. stoji u medijskom priopćenju Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI).

Pozivaju se domaći i strani investitori  zainteresirani investitori s financijskom sposobnošću kao i iskustvom u projektiranju, gradnji, marketingu i poslovanju turističkim kompleksima da dostave ponude najkasnije do 25. kolovoza 2015. do 16:30 h na adresu Državnog ureda, Dežmanova 10, Zagreb.

Iza objave ovog međunarodnog natječaja stoji izniman trud i veliko znanje tima koji je ustrajalo radio na realizaciji projekta Kupari i isti priveo kraju u nešto više od dvije i pol godine iako se procjenjivalo kako će biti potrebne četiri godine.  Natječaj je temeljito i dobro pripremljen, a sve kako bi se udario i temelj za buduće projekte i skratilo vrijeme potrebno za realizaciju ove investicije. Za vrijeme natječaja ponuditelji će moći otkupiti natječajnu dokumentaciju sa svim potrebnim informacijama te isto tako im se omogućuje terenski pregled nekretnina. Odluku o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja donijet će Povjerenstvo sastavljeno od predstavnika Ministarstva turizma, Državnog ureda i Župe dubrovačke“, poručio je zamjenik predstojnika Državnog ureda Alen Čičak.

Raspisivanje ovog natječaja bio je dug i transparentan proces u kojem su sva  tijela uključena u njegovo raspisivanje odradila velik posao. Kupari su pravi primjer kako ćemo stavljati bivšu vojnu imovinu na atraktivnim lokacijama u turističku funkciju te tako ojačavati konkurentnost naših destinacija. Tražimo kvalitetne investitore koji će uložiti u smještajne kapacitete, te tako podići udio hotelskog smještaja, što je i predviđeno Strategijom razvoja turizma. Vjerujem da će odaziv na javni natječaj biti velik i da ćemo pronaći respektabilnog investitora koji će napraviti visokokvalitetno turističko odredište“, istaknuo je ministar turizma Darko Lorencin.

Kompleks koji je smješten u turističkoj zoni Kupari u općini Župa dubrovačka prostire se na 15ha namjene za turističko- ugostiteljsku djelatnost čija je procijenjena vrijednost investicije 100 milijuna eura. Projekt će se realizirati osnivanjem prava građenja i prava služnosti nad zemljištem koji je u obuhvatu projekta, sklapanjem ugovora o zakupu hotela “Grad” i dodjele koncesije na pomorsko dobro u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja plaže na rok od 99 godina, a investitor se obvezuje na izgradnju novih smještanih i pratećih turističko- ugostiteljskih građevina kategorije 4 i 5 zvjezdica.

Javni poziv investitorima dostupan je na službenim web stranicama Ministarstva turizma, Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, Državnog ureda za upravljanje državnom  imovinom , Agencije za investicije i konkurentnost, Hrvatske gospodarske komore; Župe dubrovačke  i u Elektroničkom oglasniku javne nabave Republike Hrvatske. Isti se putem Ministarstva vanjskih poslova dostavlja diplomatskim predstavništvima Republike Hrvatske.

Podjsetimo početni interes za projekt Kupari već je iskazalo 6 potencijalnih investitora: Avenue grupa,Valamar poslovni razvoj, Charisma Hotels Adriatic, Rixos Grupa, Titan nekretnine i Braniteljska zadruga „Mir”.

DUUDI

Dubrovnik portal