Input your search keywords and press Enter.

Obiteljska škola „Biblija odgaja za obiteljski život – obiteljski odnosi”

20. – 22. 11. – Obiteljska škola u Dubrovniku

Vijeće za život i obitelj Dubrovačke biskupije i ove godine organizira Obiteljsku školu, tj. trodnevni duhovni susret obitelji u vremenu od petka, 20. studenog do nedjelje, 22. studenog u hotelu Neptun u Dubrovniku.
Tema obiteljske škole je „Biblija odgaja za obiteljski život – obiteljski odnosi”, a voditelj je vrsni predavač prof. dr. Stanko Gerjoli, i ekipa suradnika koji će voditi radionice.

Otvaranje škole bit će u petak, 20. studenog u 20 sati, a nakon otvaranja dr. Stanko Gerjolj će održati prvo predavanje „Muž i žena: Abraham i Sara, Izak i Rebeka“.

U subotu, uz molitve, misu, radionice i tombolu bit će održana predavanja: „Djeca su ogledalo odnosa između roditelja: Izak, Ezav i Jakov“ (oko 11.30) i „Rješavanje obiteljskih konflikata: Josip i njegova braća“ (oko 16.30).
Škola će biti zatvorena euharistijskih slavljem koje će u nedjelju, 22. studenog u podne predvoditi dubrovački biskup mons. Mate Uzinić.
Za vrijeme predavanja, odgojiteljice će animirati djecu mlađih uzrasta u posebno prilagođenom prostoru. Za djecu starijih uzrasta, za vrijeme nekih predavanja, biti će organizirane radionice.
Budući da se svake godine javlja sve više obitelji za Školu, a smještajni kapaciteti u hotelu su ograničeni, prednost imaju obitelji iz udaljenijih mjesta i oni koji se prvi put prijavljuju. Oni koji žive bliže mogu, ako žele, sudjelovati u radu škole i bez smještaja u hotelu.

Angelina Tadić
voditeljica Ureda za medije Dubrovačke biskupije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.