Input your search keywords and press Enter.

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, zamjenica gradonačelnika Orlanda Tokić i gradski vijećnik i ravnatelj Lučke Uprave Dubrovnik Blaž Pezo položili su danas vijence i upalili svijeće u znak sjećanja na 15. obljetnicu otkrivanja spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na širem području Osojnika.

„Petnaest godina od postavljanja spomenika, ali jedna trajna uspomena svega onoga što se događalo ovdje na Osojniku u prvim danima Domovinskog rata“, istaknuo je ovom prilikom gradonačelnik Franković, dodavši kako je osim u prvim danima, Osojnik odigrao ključnu ulogu i prilikom oslobođenja dubrovačkog područja. „Nikad nećemo imati dovoljno riječi zahvale prema svim onima koji su branili Osojnik i time Grad Dubrovnik i Republiku Hrvatsku, ni svima onima koji su ovdje ostavili svoje živote za našu slobodu i njihovim obiteljima koje trajno pate. Moramo uvijek to posebno isticati, da je Republika Hrvatska i sve osobe koje su se ovdje borile, branile su teritorij Republike Hrvatske i svoje kuće od napada onih koji su željeli zauzeti tuđe obiteljske domove“, rekao je gradonačelnik Franković.

Vijence su položili i predstavnici Dubrovačko -neretvanske županije, PU dubrovačko-neretvanske, MO Osojnik te braniteljskih udruga i udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Nakon polaganja vijenaca služena je sveta misa u crkvi sv. Jurja Osojnik.

 

Doris Alavija
Viši stručni suradnik za informiranje

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.