Input your search keywords and press Enter.

Gradonačelnik Franković s predsjednikom HSU-a Gabričevićem obišao radove budućeg doma umirovljenika u Gružu

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković u društvu predsjednika Hrvatske stranke umirovljenika Veselka Gabričevića obišao je gradilište bivšeg hotela Gruž, odnosno budućeg doma za starije i nemoćne, prvog takvog objekta nakon 51 godinu.

Na samom gradilištu završeni su zahtjevni radovi rušenja i iskopa, a u tijeku je izvođenje armiranobetonske konstrukcije. Građevinski radovi, prema planu, bit će završeni u travnju 2022., nakon čega slijedi opremanje te potom ishođenje uporabne dozvole. Podsjetimo, dogradnjom, nadogradnjom te prenamjenom objekta dobit će se koristan i udoban prostor podijeljen na pet etaža predviđen za smještaj 48 umirovljenika u 32 smještajne jedinice.

Predsjednik HSU-a i umirovljeni general Hrvatske vojske Gabričević izrazio je zadovoljstvo napretkom radova i pohvalio nastojanja ove gradske uprave u osiguravanju novog standarda za dubrovačke umirovljenike.

Gradonačelnik Franković i ovom prilikom istaknuo je kako je osiguravanje smještajnih kapaciteta za umirovljenike na području Grada Dubrovnika jedan je od prioriteta u segmentu socijalne skrbi ove gradske uprave. Uz ovaj projekt, nakon izrađene projektne dokumentacije, u tijeku je ishođenje građevinske dozvole za dom ispod Opće bolnice Dubrovnik, ključne investicije koja će osigurati kapacitet dostatan za 200 stalnih i 70 dnevnih korisnika, o čemu je također izvijestio generala Gabričevića.

Odnosi s javnostima Grada Dubrovnika

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.