Input your search keywords and press Enter.

Novo priopćenje dr.sc. Dražane Martinović Mamić

Poštovani,

u prilogu je dokaz o nezakonitom otkazu meni kao sindikalnoj povjerenici a slijede i dokazi kako i zašto dezavuiraju javnost županijski povjerenici za HLK  Srećko Ljubičić mr. dr. med.  kao autor pisanih  izjava  koji manipulativno namjerno velikim slovima piše punu naziv HLK kako bi lažno predstavio da je delegiran ispred središnjice HLK što nije istina kao što  niti Dragutin Petković mr. dr. med. nije iznio mišljenje  HUBOL a nego svoje baš kao i Davor Grilec dr. med. koji je predsjednik nove podružnice HLS naziva OB Dubrovnik; zadnja je  osnovane  od strane naprijed navedenih liječnika, članova ravnateljstva i većine šefova odjela u OB Dubrovnik u čije članstvo su pod pritiscima morali ući  specijalizanti i mladi liječnici a ostali  liječnici prelaziti  iz naše stare HLS Podružnice Dubrovnik na nagovor navednih koji su ih lažni izviještavali kako se naša podružnica ukida kao i pod raznim prtitiscima, nekima i prijetnjama o čemu ću vam dostaviti dopise. Sve je to učinjeno kako bi  Bekić kontrolirao sve liječničke udruge  a preko Večerina sestrinski sindikat  i Radničko vijeće OB Dubrovnik.

Zbog stalnog rovarenja protiv naše stare  HLS Podružnice  Dubrovnik i zlouporabe položaja  i ovlasti kao predstavnici OB Dubrovnik i DNŽ ispred podružnica HLK i HUBOLa Srećko Ljubičić i Dragutin Petković su izbačeni iz članstva HLS prvo u listopadu 2017. god. odlukom Izvršnog odbora HLS Podružnice Dubrovnik,  čija sam ja  predsjednica i sindikalna povjerenica već u drugom mandatu, što je pravomoćnoi potvrđeno odlukom glavne Skupštine HLS u lipnju 2018. god.  čije vam scanove naknadno šaljem.

Upravo zato jer Bekić nije mogao “ovladati i kontrolirati ” kako on kaže našom HLS Podružnicom Dubrovnik koja podrazumijeva i DNŽ tj.   čiji su članovi  i liječnici  iz drugih zdravstvenih ustanova iz DNŽ, niti mene smijeniti odlučio Bekić napraviti svoju podružnicu. Još dok smo  razgovarali korektno  2017. god.   žalio mi se kao mu je župan naredio svojevremeno ” kao ne želi čuti za probleme sa sindikatima” pa to očigledno Bekić  odlučio riješiti na svoj način.

Osobno sam u travnju 2018. god.  tada novoizabranoj predsjednici HLS, članovima  našeg IO  i članstvu ponudila mandat na raspolaganje. Nisu to  prihvatili a na izborima u veljači 2019. god. opet bilo isto te sam ponovno izabrana na razdoblje od 4 godine.

Uz zamolbu za objavu Dopisa iz središnjice Sindikata o nezakonitosti  otkaza meni te omogućavanje interviewa kako bih pojasnila građanstvu  tešku situaciju u OB Dubrovnik u kojoj ravnatelja izjavama u medijima “kako će biti joša otkaza” te o  o narušenju a nekima poput mene  zbog nezakonitog izvanrednog  otkaza i gubitak radničkih prava unaprijed zahvaljujem.

Lijepi pozdrav

Dr. sc. Dražana Martinović Mamić dr. med.
Sindikalna povjerenica HLS i predsjednica HLS Podružnice  Dubrovnik
Sindikalna povjerenica Sindikata medicinske sestre/tehničari Zajedno

****

P.s.. Inače ja sam dr. sc. Dražana Martinović Mamić dr. med te molim za ispravno tituliranje. Za razliku od mog znanstvenog akademskog zvanja dr.sc. jer sam doktorica medicinskih znanosti i biomedicine  ali i  mr. sci.  tj magistrica prirodoslovno-matematičkih znanosti koja zvanja sam stekla mukotrpnim dugogodišnjim znanstvenim radom poslije završenog znanstvenog poslijediplomskog studija  na Sveučilištu u Zagrebu. Za razliku od  toga titula kojom se dvojica kolega neosnovano “kite”  prije imena i prezimena navodeću ljude na pogrešan zaključak kako su to akademske titule mada  ispravno je  titulirati ih kao  Srećko Ljubičić mr. dr. med i Dragutin Petković mr. dr. med.  Jedr  ovo njihovo  mr je stručno zvanje  zbog čega se piše iza imena i prezimena  a  kakvo može steći svaki specijalist nakon stručnog poslijediplomskog studija kakvog mi specijalisti uglavnom imamo u sklopu svoje specijalizacije tijekom tijekom jednog ili dva semestra  pa ako napišete  završni mr. rad dobijte to mr iza imena i prezimena na koj se nema pravo dobitio nikakav dodatak na plaću po  koeficijentu.

Dopis:  Dopis HLS Dubrovnik 04 2019

Dopis Središnjice sindikata Ministru zdravstva: dopis MZ

Dopis  predsjednika sindikata Upravi OB Dubrovnik zbog pritisaka na članove sindikata i zastrašivanje dugih zaposlenika OB Dubrovnik kako ne bi ušli  u novi sindikat što je prethodilo izvanrednom, otkazu meni  kao sindikalnoj povjerenici: Dubrovnik dopis

One Comment

  • Stjepko Mamic napisao:

    Župan Nikola Dobroslavić je stvorio problem. Pitanje je dali on radi za dobrobit svih stanovnika zupanije ili za HDZ. Mislim da bi trebali dobiti jasan odgovor na to pitanje. Lako je davati novce poreznih obveznika za OB Dubrovnik i smjeskati se ipred kamera. Kako bi bilo za promjenu da se poreznim obveznicima jasno i transparentno pokaze kako i gdje OB Dubrovnik trosi te novce. NPR bilo bi lijepo kada bi Zupan Dobroslavic zatrazio i pokazao izvjesce koliko je milijuna kuna OB Dubrovnik platila odsteta za nesavjesna lijecenja ( od kada je postavio dr.bekica na celo te ustanove) i tko su lijecnici zbog kojih se tako trosi novac poreznih obveznika. Ili mozda mi nemamo pravo znati kako se trosi nas novac??? Bas me zanima vidjeti tu listu skupog slamperaja a nakon toga sve druge liste ukljucivo i liste zaposlenih ( naime puno se prica o nepotizmu i nepotrebno zaposlenih djelatnicama koje sa zaposle kao spremacice a drugi dan se preimenuju za posao sluzbenice ) Zupane izvolite, imate zadatak da opravdate vas posao i vase poslovne odluke. Jos jednom napominjem, novac nije vas , to je novac svih nas, gradana Grada Dubrovnika i DNZ.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *