Input your search keywords and press Enter.

NOVI UDAR NA LIJEČNIKE! VLADAJUĆI ŽELE UDVOSTRUČITI CIJENU NAJMOVA!

Predsjednica Županijske skupštine Dubrovačko-neretvanske županije Vilma Kosović sazvala je 12. sjednicu Županijske skupštine za 11. rujna 2019. god. (sutra). Na dnevnom redu raspravljat će se o trinaest točaka, a svakako najznačajnija je četvrta točka dnevnog reda, tj. Prijedlog Odluke o kriterijima za određivanje zakupnine za poslovne prostore domova zdravlja kojima je osnivač Dubrovačko-neretvanska županija.
Pretpostavljamo da predlagač nije razmišljao o samom datumu sazivanja sjednice (11. rujan) koji je dosta simboličan s obzirom na to da je prijedlog ove odluke na nivou terorističkog napada na županijsko zdravstvo, liječnike koncesionare, stomatologe, laborante. Naime, navedenom odlukom predlaže se udvostručenje cijena najmova u odnosu na dosad. Prijedlog je strašno loš i mogao bi prouzročiti velike probleme, primjera radi; veći najam plaćao bi liječnik u Orebiću nego njegov kolega u Splitu.
„Prije pet mjeseci vladajuća većina na tematskoj sjednici o Stanju zdravstvenog sustava u Dubrovačko-neretvanskoj županiji donijela je zaključke po kojima u županijskom zdravstvu cvjetaju ruže i teče med i mlijeko. Zašto Župan i županijska uprava trebaju dodatne novce, čak i pod cijenu da dodatno „oderu“ zdravstvene djelatnike u županiji? Ako im novci trebaju za sanaciju gubitaka Domova zdravlja, pitamo ih, kako ste u samo pet mjeseci stvorili takve gubitke ili na tematskoj sjednici niste govorili istinu? Trebaju li im novci za liječničke stipendije, smještaj liječnika, specijalizacije, poručujemo im da postoji barem deset proračunskih stavki koje se mogu prenamijeniti u korist zdravstva, umjesto predloženog harača na liječnike“, istaknuo je Pero Jerković.
Mostovci naglašavaju da osim bahatosti, sadašnja vlast pokazuje i potpuno nerazumijevanje, jer je više nego očito da nisu u stanju razlikovati javnu uslugu od komercijalne usluge i da se za njih primarna zdravstvene zaštita kao usluga očito prodaje, a ne pruža.
Mostovi županijski vijećnici ističu da u posljednja dva saziva Županijske skupštine vladajuća većina nikad nije glasala protiv prijedloga neke odluke, koliko god ta odluka bila štetna. Kažu da je stranačka stega uvijek bila na nivou, onako kako je naumio Župan, tako je izglasano u Skupštini, te se boje da bi tako mogli biti sutra, te za kraj ističu:
„Ovim putem pozivamo vijećnike vladajuće većine u Skupštini da zaborave na stranačku stegu i sitne sinekure u upravnim vijećima i nadzornim odborima i odbace ovakav prijedlog Odluke koji je na štetu zdravstvenom sustavu u županiji“.

Most nezavisnih lista Dubrovačko-neretvanske županije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *