Input your search keywords and press Enter.

Novi glazbeni program na Lokrumu

Kolovoz bogat koncertima: Rundek, Stefanovski, Vanna i Tamara Obrovac!

Otok Lokrum i ovog će ljeta pružiti nesvakidašnji glazbeni program. Tijekom kolovoza, na ljetnoj pozornici sklopu Benediktinskog samostana, za samo tristotinjak posjetitelja po koncertu, nastupit će vrhunski glazbenici: Ines Tričković i prijatelji, Rundek Cargo Trio, Vanna, Tamara Obrovac Quartet te Vlatko Stefanovski s Miroslavom Tadićem.

23.7. Ines Tričković i prijatelji – Dubrovačka jazz glazbenica Ines Tričković, koja živi na relaciji Dubrovnik – New York – Macau, izazvala je pravu senzaciju viješću da će 6. travnja 2016. nastupiti u prestižnoj koncertnoj dvorani u New Yorku, popularnom i kultnom Carnegie Hallu gdje je promovirala svoj drugi samostalni jazz album “Tales of Quiet Lands and Other Stories”. Nakon svjetskog uspjeha, želja joj je bila održati koncert u rodnom Dubrovniku. Uz pomoć Rezervata Lokrum ta joj se želja i ostvarila te će u subotu, 23. srpnja s početkom u 21:00 sat održati svoj veliki koncert na Lokrumu, mjestu za koje je posebno vezana i na koje se uvijek rado vraća. Polazak brodovima Rezervata je u 20:30 sati. 3.8. Rundek Cargo Trio – Dubrovčani Rundeka jako dobro poznaju, a prethodnim koncertima Trija na Orsuli uvijek su pomicali ljestvicu glazbenog doživljaja. I dalje promoviraju Porinom nagrađen album „Mostovi“ koji su do sada povezali preko 60 europskih gradova gdje je Trio nastupao od izlaska albuma…Trenutno su na ljetnoj turneji regijom, prije desetak dana su rasprodali koncert na gornjem gradu u Zagrebu, a Mostove su početkom srpnja promovirali u samom centru Pariza.

13.8. Vanna – prema mnogima najbolja hrvatska pjevačica s dugom i respektabilnom karijerom za koju Lokrum predstavlja jednu od najljepših ovoljetnih priča…Krajem 2015. godine održala je fantastičan i rasprodan koncert u Lisinskom povodom 25 godina karijere, a iza nje su već dvije sezone dječjeg glazbenog showa „Zvjezdice“ u kojem je članica žirija

20.8. Tamara Obrovac Quartet – Tamara se uvijek rado vraća u Dubrovnik. Iza nje je godina inozemnog izdanja hvaljenog albuma „Canto Amoroso“ koji trenutno promovira diljem svijeta te planira dogodine odlazak u daleku Kinu. U Zagrebu je nedavno oduševila kinesku delegaciju, a krajem godine nastupa u Švicarskoj i Češkoj te planira veliku turneju povodom 20 godina diskografske karijere.

24.8. Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić – gitaristički virtuozi sigurno će nadahnuti sve prisutne koji se odvaže brodom na njihov lokrumski koncert. Vrlo bogato koncertno ljeto vodi ih od Slovenije do Makedonije, a geniji na gitarama iza sebe imaju nekoliko zajedničkih diskografskih izdanja. Za Stefanovskog gitara predstavlja obranu od svega, uz nju se osjeća najkomotnije, a ona je i njegov suputnik već četrdeset godina.

Pozivamo vas da nam se pridružite u sasvim novom glazbenom programu na Lokrumu te da užareni kamen ili asfalt zamijenite zvucima i mirisima u botaničkom vrtu jednog od najljepših hrvatskih otoka.

Za svaki koncert u prodaju će biti pušteno samo 350 ulaznica po cijeni od 160 kn. Ulaznice će biti puštene u prodaju 7 dana prije svakog koncerta, a svi zainteresirani do njih će moći doći na prodajnim mjestima Rezervata Lokrum; u uredu JU Rezervata Lokrum te na Peskariji ispred brodova Rezervata. U slučaju nepovoljnog vremena koncerti će se pomaknuti na dan poslije, jedino će se Rundekov koncert pomaknuti na dan prije.

O detaljima polaska brodova i točnim terminima koncerata kolovoških koncerata, obavještavat ćemo u sljedećim medijskim objavama, a do početka prodaje karata sve informacije i rezervacije možete slati na lokrum@lokrum.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *