Input your search keywords and press Enter.

Novi ekonom Dubrovačke biskupije đakon don Tomislav Sikavica

Don Tomislav Sikavica, trajni đakon Riječke nadbiskupije, preuzeo je prošlog tjedna službu ekonoma Dubrovačke biskupije od dosadašnjeg ekonoma gospodina Nikole Živkovića koji se zbog obiteljske situacije, a nakon isteka Ugovora o radu na određeno vrijeme, vraća u Zagreb.

Gospodin Sikavica se prošle godine javio na oglas za posao na radno mjesto ekonoma Dubrovačke biskupije i bio je jedan od kandidata u užem izboru između dvadeset prijavljenih. Sada, uz pristanak njegovog biskupa ordinarija mons. Ivana Devčića, riječkog nadbiskupa, dolazi u Dubrovnik.

Don Tomislav Sikavica rođen je 28. listopada 1974. godine u Rijeci. Nakon završetka Gimnazije Andrije Mohorovičića Rijeka upisuje fakultet ekonomije na Sveučilištu u Rijeci, na kojem od 1993. do 1997. godine studira Poslovnu informatiku. Od samog početka studija do 2004. godine radio je u raznim poduzećima poslove programiranja knjigovodstvenih aplikacija, te upravljanja procesima građevinske struke i stambenim fondovima. Teološki fakultet upisuje 2004. godine, a po završetku studija 27. veljače 2010. zaređen je za trajnog đakona Riječke nadbiskupije. U tom periodu volonterski je uključen u rad Caritasa i Teologije u Rijeci kroz vođenje savjetovanja i pomoći u računalnim, računovodstvenim i poreznim programskim rješenjima. Nakon ređenja uključen je u rad ureda pastoralnog vikara u riječkom Ordinarijatu i upravno vijeće Doma za žene žrtve obiteljskog nasilja, a pastoralno je djelovao na župama Riječke nadbiskupije i predavao vjeronauk u osnovnim i srednjim školama. Oženjen je, otac dvoje djece.

Dosadašnji ekonom biskupije gospodin Nikola Živković kroz godinu dana rada u biskupiji svojom stručnošću, praktičnim vještinama i iskustvom značajno je pomogao Dubrovačkoj biskupiji u refinanciranju njezinih obveza, kao i procesu upravljanja i poslovanja. Zbog toga mu Biskupija zahvaljuje i želi sve najbolje na novom radnom mjestu.

Angelina Tadić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *