Input your search keywords and press Enter.

Nova tematska turistička cesta

 

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić službeno je proglasio novu tematsku turističku cestu u županiji Neretva- Dolina života. Ova staza dio je ruralne turističke ponude Dubrovačko-neretvanske županije. Sudjeluje 55 sudionika iz različitih kategorija kao što su vinarije, izleti, ambijentalni restorani, ruralni smještaj, kušaonice, baštine, događaji i razne manifestacije.

Na svečanosti u hotelu Merlot prisutne je pozdravio načelnik Općine Silvio Smiljan Mustapić i direktorica Regionalne razvojne agencije DUNEA Melanija Milić. Aktivnosti oko uspostave ceste financiranje su kroz EU projekte koje u našoj županiji provodi DUNEA.

Brošura je izdana na engleskom i hrvatskom jeziku te se dotiče cijele ponude turističke ceste, a uz nju je priložena i karta, kratko objašnjenje i informacije o Neretvi. Brošure su u većim količinama podijeljene turističkim zajednicama s područja Neretve i svim članovima, koji su dobili i stalke te oznake za objekte. Također, svi su označeni i smeđom turističkom signalizacijom. Dizajniran je i zaštitni znak za cestu Neretva, kojem je u prvom planu tradicionalna neretvanska lađa.

Cesta Neretva dolina života, druga je tematska turistička cesta u našoj županiji. Prva, Pelješac vinsko carstvo, proglašena je prošle godine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *