Input your search keywords and press Enter.

Duhovna obnova koju predvodi misionar milosrđa u Novoj Mokošici

Trodnevnu duhovnu obnovu u župi sv. Obitelji u Novoj Mokošici od 30. rujna do 2. listopada vodit će jedan od osam hrvatskih misionara milosrđa fra Josip Ikić.

Duhovna obnova pod geslom „Budite milosrdni kao što je milosrdan vaš Otac Nebeski“ počinje u petak, 30. rujna u 18.30 sati pobožnošću krunice, u 19 sati slijedi misa sa zazivom Duha Svetoga koju predslavi misionar Ikić, a oko 20.30 će biti prvo uvodno predavanje o Godini milosrđa nakon čega slijedi klanjanje pred Presvetim.

U subotu, 1. listopada i nedjelju, 2. listopada program je podijeljen na prijepodnevni i poslijepodnevni.
U subotu u 8 sati slavit će se misa, drugo predavanje počinje oko 9.30 sati, a nakon toga postoji mogućnost za osobni razgovor ili ispovijed. U 17 sati počinje treće predavanje nakon kojega je također predviđeno vrijeme za osobni razgovor ili ispovijed. U 18.30 molit će se krunica, nakon toga slijedi misa i klanjanje pred Presvetim.
U nedjelju su prijepodnevne mise u 9, 10.30 i 12 sati. Poslijepodne u 17.30 voditelj duhovne obnove održat će četvrto predavanje koje će posebno biti namijenjeno mladima. Nakon predavanja je vrijeme za ispovijed ili osobni razgovor. U 18.30 počinje molitva krunice, a obnova će završiti misom s pjevanjem Te Deuma. Poslije mise predviđeno je neformalno druženje.

Tko su “misionari milosrđa”?

Podsjetimo, Sveti Otac je u Godini milosrđa imenovao 730 misionara iz cijeloga svijeta, a među njima i 4 misionara iz Hrvatske te 4 iz Bosne i Hercegovine, sa zadaćom da propovijedaju Božje milosrđe i pozivaju vjernike na obraćenje i pomirenje s Bogom. Oni imaju ovlasti da odrješuju i od grijeha pridržanih Apostolskoj Stolici.
Misionari milosrđa u Hrvatskoj su: Goran Rukavina, OFMCap (Sisačka biskupija), Žarko Lučić, OFMCap (Splitsko-makarska nadbiskupija), Bože Vuleta, OFM (Splitsko-makarska nadbiskupija) te Ante Vučković, OFM (Splitsko-makarska nadbiskupija). Misionari milosrđa u Bosni i Hercegovini su Ivan Landeka, OFM (Mostarsko-duvanjska biskupija), Milan Lončar, OFM (Mostarsko-duvanjska biskupija), Slavko Topić, OFM (Vrhbosanska nadbiskupija) te Josip Ikić, OFM (Vrhbosanska nadbiskupija).

Angelina Tadić
voditeljica Ureda za medije Dubrovačke biskupije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *