Input your search keywords and press Enter.

Nova donacija udruge „Kroatienhilfe“ za vatrogasni dom na Osojniku

Ugovor o vrijednoj donaciji sredstava za rekonstrukciju i dogradnju zgrade vatrogasnog doma na Osojniku potpisan je danas u Maloj vijećnici Grada Dubrovnika. Ugovor o donaciji potpisali su u ime donatora predsjednica udruge “Kroatienhilfe” iz Bad Homburga Olga Stoss, zamjenik gradonačelnika Grada Dubrovnika Željko Raguž, predsjednik DVD-a Osojnik Josip Kovačić i direktor tvrtke “Građevinar Quelin” Nikola Bakija.

Potpisivanju ugovora nazočili su i predsjednik Gradskog vijeća Mato Franković, zapovjednik Dubrovačkih vatrogasaca Stjepko Krilanović i dobitnik Plakete grada Bad Homburga Nikola Pavlović. Donacija će se iskoristiti za radove rekonstrukcije, nadogradnje i opremanja postojeće zgrade na Osojniku za potrebe DVD-a i prostorija za potrebe kulturno-umjetničkog društva, sportskih kolektiva i drugih udruga s područja Osojnika.

Zamjenik Raguž zahvalio se Olgi Stoss na ovoj posljednjoj od niza donacija udruge Kroatienhilfe koja će, uz poboljšavanje uvjeta vatrogascima, koristiti i za opću društvenu namjenu. Dodao je kako će po završetku investicije prostor biti predan u vlasništvo Gradu Dubrovniku, a gradska uprava će odmah krenuti u ishođenje sve potrebne dokumentacije kako bi radovi krenuli što prije.

Predsjednica udruge Olga Stoss rekla je kako nije lako dobiti donaciju, ali je dom iznimno potreban vatrogascima, te je izrazila zadovoljstvo što će se projekt realizirati. Predsjednik Gradskog vijeća Mato Franković zahvalio je Olgi Stoss na velikom prijateljstvu Grada Dubrovnika i Bad Homburgu dugi niz godina, iznimno pomagala u ratnim vremenima i dalje to radi i danas, kako u Dubrovniku tako i u Bosni i Hercegovini. Zahvalio svima, posebno dugogodišnjem gradskom pročelniku Nikoli Pavloviću koji od početka prijateljstva Dubrovnika i Bad Homburga aktivno radi na suradnji dvaju gradova.

Stjepko Krilanović rekao je kako je ova donacija iznimno vrijedna za dobrovoljno dubrovačko vatrogastvo. „Sve zgrade domova naslijeđene su neopremljene, s iznimno lošom infrastrukturom, osim doma u Orašcu. Nakon što je opremljen dom u Komolcu, na otocima se krenulo s radovima, te se javila potreba za Osojnikom gdje postoji tradicija vatrogastva. Donacija je iznimno vrijedna za razvoj vatrogastva, ali i za okupljanje mladih ljudi u Osojniku.“, rekao je Krilanović.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *