Input your search keywords and press Enter.

Noć knjige u Orebiću: Lutkarska predstava i animirani film ”Ribar Palunko”

Narodna knjižnica Orebić i Matica hrvatska Orebić pozivaju na tradicionalnu, šestu po redu, Noć knjige 22.04.2017. (subota) u 17:00h u dvorani Općine Orebić.

Za vas smo pripremili lutkarsku predstavu u izvođenju orebićkih mališana i projekciju animiranog filma ”Ribar Palunko i njegova žena”, autorice Laurence Arcadias i producentice Helena Bulaja Madunić, a po predlošku bajke naše poznate književnice Ivana Brlić-Mažuranić.

Dječija predstava nastala je u suradnji dviju kulturnih institucija u Orebiću: Narodne knjižnice i Matice hrvatske u Orebiću, točnije sinergijom ideja voditeljica Nataše Tolj i Tine Bikić. Lutke je osmislila i izradila orebićka umjetnica Antoslava Marinović, dok su orebićki mališani imali najteži zadatak – oživiti lutke! U predstavi Palunka glumi Mato Bogdan, Palunkovu ženu Lucija Tolj, Vlatka Michelle Vlahović, Zoru Divojku Marijan Jovica, Morskog kralja Miro Šimić. Tri morske vile utjelovile su Ivana Sinković, Nora Pelaić i Aldijana Šindra.

Pored istaknute lutkarske predstave, organizirat ćemo projekciju animiranog filma ”Ribar Palunko” autorice Laurence Arcadias i producentice Helene Bulaje Madunić, koji je dio najvećeg hrvatskog multimedijalnog projekta ”Priče iz davnine”.

”Priče iz Davnine”, projekt je Helene Bulaje Madunić i grupe međunarodnih autora koji su oživjeli bajke putem audio-vizualnog iskustva naraštajima koji se tek upoznavaju s našom slavnom spisateljicom Ivanom Brlić Mažuranić. U međunarodnim okvirima on predstavlja korak naprijed u otkrivanju veza između digitalnih medija i klasične književnosti. Projekt je predstavljen je na preko 30 međunarodnih konferencija i festivala novih medija, animacije i filma, te je osvojio brojne ugledne nagrade i priznanja poput onih na festivalu FlashForward 2002 u San Franciscu, na Lucca Comics&Games 2004, na Međunarodnom festivalu obiteljskog filma 2007. godine u Hollywoodu, te Plakete grada Zagreba.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.