Input your search keywords and press Enter.

Nina Kraljić nastupa u završnici 61. Eurosonga pred više od 200 milijuna gledatelja

U subotu 14. svibnja na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) u 21 sat na rasporedu je završna večer natjecanja za pjesmu Eurovizije.

Sjajnom je izvedbom pjesme Lighthouse hrvatska predstavnica Nina Kraljić izborila nastup u završnici. Sretna i uzbuđena rekla je kako su je preplavile emocije tijekom i nakon nastupa, a osim potpore cijeloga hrvatskog tima u Stockholm su je došle podržati majka i baka. „Tresla sam se, ali Ninin je glas bio kristalno čist i bajkovit“, izjavila je Ninina majka Irena Kraljić.

Nakon sedam godina Hrvatska je ušla u završnicu najvećega glazbenog natjecanja. „Vrlo mi je drago što je Nina uspjela ući u prvih deset u prvome polufinalu i što ćemo se naći u velikoj završnici 14. svibnja. Nadam se sjajnom uspjehu“, izjavio je voditelj HRT-ova tima za natjecanje za pjesmu Eurovizije (ESC) Željko Mesar te naglasio veliki trud koji je prethodio sjajnomu plasmanu Hrvatske. „Imali smo duge pripreme, mnogo dopisivanja s kolegama s Eurovizije u vezi s rasvjetom i postavom na pozornici, potom probe s našim pratećim vokalima“, rekao je Željko Mesar i pohvalio Ninu koja je, bez obzira na probleme s prehladom, dala sve od sebe i zasjala. Nina je sjajna pjevačica koja zna kada treba povući“, dodao je Mesar.

Velika su pomoć Nini Kraljić izvrsni prateći vokali – Martina Majerle, Danijela Večerinović, Andrej Babić i Lino Lacmanović Ćućić. „Izvan sebe sam, pogotovo nakon što nas dvije godine nije bilo, a prije toga se ne mogu ni sjetiti koliko zapravo puta nismo ušli u završnicu. Pucam od sreće! Ponosna sam na Ninu i cijeli tim. Nadam se da ćemo u završnici što bolje predstaviti Hrvatsku, za sve Hrvate koji su nas podržavali“, rekla je Martina Majerle.

Lino Lacmanović Ćućić upravo je u Stockholmu imao prvi nastup na Eurosongu. „Ostvarenje je mojih snova to što uopće imam čast biti ovdje, a pogotovo sada kad smo ušli u završnicu. Ponosan sam na svoj tim i na cjelokupno hrvatsko izaslanstvo te sam zahvalan na povjerenju koje su mi dali. Hvala svima u Hrvatskoj i hvala cijeloj Europi. Osjećaj je nevjerojatan“, rekao je Lino Lacmanović Ćućić.

Danijela Večerinović istaknula je kako je švedska publika oduševljena Ninom. „Kad smo došli na pozornicu, čuli smo samo skandiranje Nina, Nina. To nas je posve preplavilo emocijama. Tolika je količina optimizma, veselja i teškoga rada napokon urodila plodom. Kao što je Martina rekla, ne sjećam se kad smo

posljednji put prošli, kad smo posljednji put na kaučima u zelenoj sobi slavili i vrištali od sreće i kad smo s ponosom pjevali Moja domovina. Svima vama koji ste doma i vjerujete, koji držite palce, hvala vam od srca“. Andrej Babić zamolio je sve vatrene ljubitelje Eurosonga da pregledaju nastup Nine Kraljić, a tek se onda upuštaju u analizu nastupa.

Ninu Kraljić sutra, 13. svibnja, ponovno očekuju dvije generalne probe te glasovanje stručnih žirija tijekom druge probe, a u subotu nastup pred gotovo 200 milijuna gledatelja, koliko će ih pratiti to veliko glazbeno natjecanje iz Ericsson Globen Arene u Stockholmu.

Hrvatska radiotelevizija ovom prigodom svojoj predstavnici Nini Kraljić još jednom upućuje podršku i želi mnogo sreće u velikoj završnici natjecanja za pjesmu Eurovizije te vjeruje da će predstaviti Hrvatsku u najboljemu svjetlu i ostvariti veliki uspjeh jer je već učinjen velik iskorak.

U nedjelju 15. svibnja, na dan kada Hrvatska radiotelevizija obilježava dvije važne obljetnice – 90. obljetnicu postojanja Hrvatskoga radija (HRT – HR) i 60. obljetnicu postojanja Hrvatske televizije (HRT – HTV) – u večernjim se satima očekuje dolazak Nine Kraljić na Trg Josipa bana Jelačića na veliki donatorski koncert namijenjen prikupljanju sredstava za konzerviranje i obnovu vukovarskoga Vodotornja pod nazivom Svi za Vukovar.

Intervju Nine Kraljić i HRT-ova tima za natjecanje za pjesmu Eurovizije možete poslušati na stranici eurosong.hrt.hr.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *