Input your search keywords and press Enter.

Neuređena i zarasla Šumica – zeleni gaj u Mokošici

Eko omblići poslali su otvoreni apel komunalnim i hortikulturnim službama Grada i Mokošice za Šumicu u Mokošici: neuređena i zarasla Šumica  – zeleni gaj u Mokošici – prijeti !!

Šumica je velika prijetnja od požara Mokošici, treba je hitno pročistiti i osmisliti!! Što se čeka?

Već više od desetljeća upozoravamo kako je zeleni gaj Šumica u Mokošici  u ulici Od Izvora 70 (poviše nebodera i  mjesne pošte velika prijetnja od požara (gorila je nekoliko puta  do sada) Mokošici. Mnogi Mokošani nam se  žale i usmeno ili zovu na naš  Zeleni telefon Eko fon 020/453-850, žaleći se kako je Šumica zapuštena i prijetnja požarima!

Sjećamo se da je prilikom velikog požara u Rijeci dubrovačkoj u kolovozu 2005. bila velika opasnost da ne izgori veći dio Mokošice s obzirom da je plamen već obuhvatio velika stabla na početku  Šumice (borove, dubove  i rogače) . Tada su se digli mladi Torcida Mokošica i mještani  uz našu  podršku (jer vatrogasnih kola nije bilo dovoljno s obzirom da je gorilo i poviše Grada na padinama Srđa) i obranili Šumicu i Mokošicu od velikog požara! Nisu imali ni adekvatnu opremu ali su svi imali veliko srce i veliku želju da spase Mokošicu!
Nekoliko puta su Šumicu (samo rubne dijelove) na našu inicijativu  čistili  djelatnici Vrtlara i Vatrogasci Komolca i Dubrovnika ali sve je to nedostatno. Sada su velike vrućine, suša  i požari oko nas i treba se odmah dati  u akciju – sutra već može biti prekasno!
Što reći nego Šumicu treba odmah pročistiti, osmisliti i urediti kao jedan  dalmatinski park (prepuna je smokava, maslina dubova, borova, česvine, vinove loze  i rogača) a drugi dio Šumice gdje je samo nisko raslinje i makija  urediti kao Multimedijalni centar za djecu i mlade Mokošice.
Dvije riječi su samo potrebne!  Počnite odmah!
 Voditeljica Zelenog telefona EKO-Fona: Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *