Input your search keywords and press Enter.

• HEINEKEN Hrvatska otkupljivat će neretvanske mandarine za proizvodnju koncentriranog voćnog soka za Karlovačko Leđero Natur Radler
• Mandarine su u dolini Neretve brali zaposlenici HEINEKENA Hrvatska

Zagreb, 28. listopada 2015. – Branjem mandarina u dolini Neretve, kompanija HEINEKEN Hrvatska obilježila je danas početak korištenja neretvanskih mandarina za proizvodnju koncentriranog voćnog soka za Karlovačko Leđero Natur Radler (radler s okusom mandarine). U akciji branja sudjelovali su članovi menadžmenta kompanije i njezini zaposlenici te predstavnici tvrtke za otkup svježeg voća i povrća Vagros, koja je partner projekta.
„Berbom mandarina u dolini Neretve simbolično obilježavamo važan trenutak u dugoročnom projektu kojim želimo osigurati korištenje neretvanskih mandarina za Karlovačko Leđero Natur Radler. Ovo je dio šire inicijative korištenja domaćih sirovina – naše Karlovačko napravljeno je od hrvatskog ječma, pokrenuli smo suradnju s domaćim uzgajivačima limuna, a sada smo korak bliže tome da za naš Karlovačko Leđero Natur Radler s okusom mandarine koristimo neretvanske mandarine. Naši potrošači zaslužuju vrhunske proizvode, a Karlovačko Leđero Natur Radler upravo to i jest“, rekla je Branka Slaveska, predsjednica Uprave kompanije HEINEKEN Hrvatska.
Valentina Belavić, direktorica lanca opskrbe HEINEKENA Hrvatska, osvrnula se na karakteristike Karlovačko Leđero Natur Radlera: „Riječ je o vrhunskom proizvodu koji je spoj izvrsnog Karlovačkog svijetlog piva s osvježavajućim sokom mandarine. On ne sadrži konzervanse, umjetna sladila ni boje, napravljen je od prirodnih sastojaka, a ponosni smo što će u njemu uskoro biti i sok od hrvatskih mandarina.“
HEINEKEN Hrvatska vjeruje u potencijale hrvatske poljoprivrede te mogućnost domaćih uzgajivača da proizvedu vrhunske sirovine kakve kompanija koristi u proizvodnji. Ovim projektom želi se potaknuti održiva domaća proizvodnja ključnih sirovina što bi moglo imati pozitivan utjecaj i na razvoj lokalne poljoprivrede i gospodarstva.
„Drago mi je da je ovako velika kompanija prepoznala potencijal visoko kvalitetnih neretvanskih mandarina koje u Hrvatskoj odlično uspijevaju. Veseli nas ovaj projekt koji potiče preradu mandarina u sok za Karlovačko Leđero Natur Radler. Ovo je veliki poticaj za uzgajivače, ali i nas koji se bavimo otkupom“, poručio je Vlado Duspara, direktor Vagrosa.
Projekt korištenja neretvanskih mandarina za Karlovačko Leđero Natur Radler nastavak je aktivnosti kompanije HEINEKEN Hrvatska da za svoje proizvode koristi sirovine hrvatskog podrijetla. Nakon što je u srpnju prošle godine kompanija uspješno započela projekt nabave hrvatskog ječma za Karlovačko u suradnji s tvrtkama Slavonija slad i Poljoprivredno prehrambenim kompleksom te Poljoprivrednim institutom Osijek, u travnju ove godine pokrenula je i projekt otkupa hrvatskog limuna za Karlovačko Limun Natur Radler.
Karlovačko Leđero Natur Radler s neretvanskom mandarinom bit će dostupno na hrvatskom tržištu početkom 2016. godine.

Ljudmila Bratko Gašpić
Odjel korporativnih komunikacija
HEINEKEN Hrvatska

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *