Input your search keywords and press Enter.

NBA prepoznala dubrovačko košarkaško čudo Maria Hezonju

NBA ove godine otvara vrata i jednom mladom Dubrovčaninu.

Na stranici WWW.NBA.COM, službenoj stranici NBA lige, najjače košarkaške lige na svijetu, u kojoj se vrte milijarde dolara na dnevnoj razini, i u kojoj su igrači plaćeni u dijamantima i draguljima, a ne u dolarima, izišla je ogromna naslovnica sa slikom Maria Hezonje, dvadesetogodišnjeg igrača Barcelone, rođenog Dubrovčanina, kao najperspektivnijeg igrača na svojoj poziciji na draftu koji će se održati u lipnju ove godine, zajedno s Devinom Bookerom i ostalim mladim genijima koji će od iduće godine nastupati na parketima NBA lige.

NBA zajednica je itekako zainteresirana za Hezonju koji dolazi s klupe Barcelone. Ima stas, igru i stav koji pokazuju velik potencijal za odličnog igrača u njihovoj lizi. Kako kažu, na radarima im je već godinama, te je već u početku svoje profesionalne karijere, sa 16 godina, bio među najboljim mladim košarkašima na svijetu.

Igrajući u jednom od najboljih timova na svijetu, Barceloni, Hezonja je ove sezone igrao manje od 15 minuta. No, pružene prilike definitivno nije propustio, zabivši 40% šuta za tricu i 54% za tricu.

Oko svojih postignuća nije nimalo sramežljiv. ”Da sam na fakultetu, vjerojatno bih bio prvi izbor.”, izjavio je za Basketball Insiders. Dobio je ponudu od Kentucky sveučilišta, no ostao je u Europi još jednu godinu. Naravno, sad više nitko ne očekuje da će tu i ostati.

Prenosimo i direktnu poveznicu s NBA web stranice: http://www.nba.com/news/features/david_aldridge/david-aldridge-big-board-shooting-guards-2015-nba-draft/index.html?ls=iref:nbahpt3c

Mario, unaprijed čestitamo!