Input your search keywords and press Enter.

Nastup slovenskog folklora na Stradunu u subotu

U subotu 29. travnja u organizaciji TZ grada Dubrovnika i suradnji sa Slovenskim kulturnim društvom Lipa, koje djeluje u našem gradu, s početkom u 18 sati ispred crkve sv.Vlaha nastupit će Slovenski dom – Kulturno prosvjetno društvo “BAZOVICA” iz Rijeke, koji će prirediti program slovenskih narodnih pjesama i plesova u tradicionalnim kostimima.

Kulturno prosvjetno društvo „Bazovica“ djeluje već sedamdeset godina , a njihov rad podijeljen je u desetak različitih sekcija – dramsko–recitatorske, plesne, pjevačke, folklorne. I drugih, kao i dopunske nastave slovenskog jezika i kulture. Folklorna skupina je, nakon višegodišnjeg zastoja, ponovno započela s radom 2007. i nastavlja tradiciju slovenskih plesova, a i plesova iz Hrvatske. Trenutačno repertoar skupine čine slovenski Prekmurski, Gorenjski i Belokrajnski splet te plesovi iz Istre i Slavonije i završno kolo iz operete „Ero s onoga svijeta“, s veličanstvenim nošnjama koje same izrađuju članice ovog društva.

Skupina danas broji 24 članova te ju vodi Nataša Grlica uz glazbenu pratnju Ivana Simića na harmonici te Ivana Hareja na kontrabasu.

Jelka Tepšić, voditeljica Odjela za komunikacijske taktike, TZ grada Dubrovnika

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *