Input your search keywords and press Enter.

Zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić obišli su radove na objektima društvenih djelatnosti na području Orašca, Mokošice i Zatona.

U Orašcu ispred mjesne ambulante u tijeku je izgradnja dječjeg igrališta. Radovi na pripremi terena su završena, a trenutno se rade potporni zidovi koji će okruživati samo igralište. Na terenu je održan sastanak s predstavnicima izvođača i nadzora kako bi se raspravila otvorena pitanja u sljedećoj fazi realizacije projekta. Sprave za igru u vrijednosti 105 tisuća kuna već su naručene, a igralište će biti prilagođeno i većoj i manjoj djeci, sa svom popratnom infrastrukturom. Vrijednost radova iznosi 245 tisuća kuna. Nastavak je to ulaganja Grada Dubrovnika u dječja igrališta te sportske i rekreacijske sadržaje.
U tijeku su i radovi na izgradnji i uređenju novog boćališta u Mokošici pored tamošnjeg Kluba umirovljenika, a otvorenje se očekuje do 1. svibnja ove godine. Vrijednost radova iznosi 400 tisuća kuna bez PDV-a, a obuhvatit će gradnju potpornih zidova, asfaltiranje i pripremu terena za boćalište uz klupe i potrebnu opremu te gradnju natkrivenog objekta s kaminom i stolom, kao i hortikulturno uređenje.
Nakon obilaska gradilišta, pročelnik Katičić i zamjenica Šimac Bonačić sastali su se s Ljubicom Hajdić, predsjednicom Udruge Matice umirovljenika Dubrovnik – podružnica Mokošica i njenim suradnicima u Klubu umirovljenika. Predsjednica Hajdić izvijestila ih je o svim aktivnostima umirovljenika koje rade volonterski te je dogovoreno kako će se predstavnici gradske uprave nazočiti jednom od sljedećih odbora kluba. Za glavni problem istaknula je prokišnjavanje krova kluba, a zamjenica Šimac Bonačić i pročelnik Katičić rješenje ovog problema obećali su tijekom ove godine, za što će se predvidjeti sredstava u rebalansu proračuna ili najkasnije početkom sljedeće godine.

Zamjenica Šimac Bonačić obišla je i lokaciju u Velikom Zatonu, na šetnici prema Batu, na kojoj će se postaviti lift za osobe s invaliditetom te će se sagraditi rampa. Točna lokacija usuglašena je s mjesnim odborom i osobama s invaliditetom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *