Input your search keywords and press Enter.

Nakon PBZ-a i Midia grupa inzistira na nastavku arbitraže za javnu garažu

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić sastao se danas s Petrom Thurom, direktorom Midia grupe.

Gradonačelnik Andro Vlahušić predstavnika Midia grupe upoznao je s odlukom Gradskog vijeća kojom je za vođenje pregovora o javnoj garaži imenovano novo Povjerenstvo na čijem je čelu predsjednik Gradskog vijeća Mato Franković (HDZ), dok su članovi Pero Vićan (DDS) i Maro Kristić (KLGB Zajedno za Grad). Nakon što je gradonačelnik isključen iz pregovora, odlučeno je i da klub HNS-HSU neće sudjelovati u radu Povjerenstva.

Gradonačelnik je još jednom izrazio žaljenje što Gradsko vijeće u prosincu nije prihvatilo prijedlog tripartitnog sporazuma usuglašenog između Grada Dubrovnika, Privredne banke Zagreb i Midia grupe, a koji je uz jednokratnu uplatu od 40 milijuna kuna jamčio prestanak svih dugovanja i potraživanja prema Gradu Dubrovniku. Prema procjeni sudskih vještaka, podsjetio je, direktni proračunski prihodi Grada Dubrovnika od izgradnje trgovačkog centra na garaži u tom slučaju premašili bi spomenutu jednokratnu uplatu.

Predstavnik Thur iznio je stav da je nastavak arbitražnog procesa najprihvatljivije rješenje za naplatu potraživanja Midia grupe. Uz potraživanje PBZ-a od 140 milijuna kuna, predmet arbitraže je i 120 milijuna koje potražuje Midia grupa, te se tako ukupni mogući trošak za Grad penje na 260 milijuna kuna.  Također, rekao je Thur, odluku Gradskog vijeća kojom se gradonačelnik isključuje iz pregovora u Midia grupi dočekali su s iznenađenjem.

Gradonačelnik Vlahušić poželio je novoimenovanom Povjerenstvu uspjeh u pregovorima. –„Očekujem da će Povjerenstvo, sukladno programskom sloganu, pregovore voditi “duplo bolje”, da će osigurati radnja mjesta za 200 umjesto 100 ljudi, da će gradski proračun imati dvostruku korist, a da Grad istovremeno neće platiti ništa.“ Predsjedniku Povjerenstva Frankoviću kao i članovima ovog tijela Gradskog vijeća predložio je da, poput njega, ishod pregovora garantiraju dijelom osobne imovine.

Petar Ipšić, Grad Dubrovnik