Input your search keywords and press Enter.

Najave iz Dubrovačke biskupije

Slijede tri najave za četvrtak, petak i subotu:

Večer za Vukovar

U maloj dvorani bivšeg samostana sv. Klare u Dubrovniku u četvrtak, 16.
studenog s početkom u 19.30 sati održat će se tradicionalna „Večer za Vukovar“. Večer pripremaju mladi hodočasnici koji će u organizaciju Vijeća za mlade hodočastiti u Vukovar za „Dan sjećanja na žrtvu Vukovara“ na 26. obljetnicu vukovarskih stradanja u Domovinskom ratu.

Svi koji žele doći i na ovaj način se prisjetiti tih teških dana na putu prema slobodi domovine su dobrodošli.

http://www.dubrovacka-biskupija.hr/portal/index.php?option=com_k2&view=item&id=5489:%C4%8Detvrtak-16-11-ve%C4%8Der-za-vukovar&Itemid=698

*

Smotra radova učenika srednjih škola i učeničkih domova

Smotra radova učenika srednjih škola i učeničkih domova Dubrovačke biskupije održat će se u petak, 17. studenoga u dvorani sv. Ivana Pavla II. u Dubrovniku s početkom u 10 sati. Susret organizira Vijeće za kulturu i znanost Dubrovačke biskupije povodom Europskog dana srednjoškolaca.

Pod geslom: znanje se množi dijeljenjem – ovom Smotrom promovira se kreativnost, znanje i zajedničko druženje, pa će sve to promovirati srednjoškolci i njihovi mentori pokazujući svoje istraživačke i umjetničke radove.

http://www.dubrovacka-biskupija.hr/portal/index.php?option=com_k2&view=item&id=5494:petak-17-11-smotra-radova-u%C4%8Denika-srednjih-%C5%A1kola-i-u%C4%8Deni%C4%8Dkih-domova&Itemid=698

*

Stručno vijeće vjeroučitelja “Vjeronauk u korelaciji s Likovnom kulturom”

Stručno vijeće vjeroučitelja Dubrovačke biskupije održat će se u subotu, 18. studenog s početkom u 10 sati u bivšem samostanu sv. Klare na temu „Vjeronauk u korelaciji s Likovnom kulturom“.

Predavanje na temu „Likovna kultura i likovna kreativnost u vjeronaučnoj nastavi“ održat će dr. sc. Dubravka Kuščević, a na temu „Odgojna dimenzija likovnog djela“ predavanje će održati dr. sc. Dunja Pivac.
Prezentaciju konkretne primjene likovnog djela u vjeronaučnoj nastavi će imati Vesna Šiklić, prof., a vjeroučitelji će zajednički sudjelovati u tematskoj raspravi. Stručno vijeće je u organizaciji Katehetskog ureda Dubrovačke biskupije i splitske podružnice Agencije za odgoj i obrazovanje.

http://www.dubrovacka-biskupija.hr/portal/index.php?option=com_k2&view=item&id=5482:subota-18-10-stru%C4%8Dno-vije%C4%87e-vjerou%C4%8Ditelja-vjeronauk-u-korelaciji-s-likovnom-kulturom&Itemid=698

Angelina Tadić

voditeljica Ureda za medije Dubrovačke biskupije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.