Input your search keywords and press Enter.

Slijedi par najava za ovaj tjedan: Proslava Gospe Lurdske kod isusovaca i u bolnici, Čista srijeda i blagdan bl. Alojzija, te početak inicijative 40 dana za život:


1. Proslava Gospe Lurdske kod isusovaca
Blagdan Gospe Lurdske svečano se slavi u crkvi sv. Ignacija u Dubrovniku. Mise na blagdan (četvrtak, 11. veljače) bit će u 9 i u 18 sati. Središnje svečano misno slavlje s procesijom u 18 sati predvodit će ravnatelj dubrovačke klasične gimnazije mr. don Bernardo Pleše.
Vjernici se za blagdan pripremaju trodnevnicom koja počinje u ponedjeak, 8. veljače. Svake večeri trodnevnice molit će Gospina krunica u 17.30 sati, a u 18 sati počinje misa s propovijedi koju će predvoditi don Slavko Grubišić, župnik sa Šipana.

2. Gospa Lurdska i Svjetski dan bolesnika u bolnici
Na blagdan Gospe Lurdske i Svjetski dan bolesnika u četvrtak, 11. veljače u 13.30 sati dubrovački biskup mons. Mate Uzinić predvodit će misno slavlje u kapelici dubrovačke Opće bolnice.

3. Blagdan bl. Alojzija Stepinca i Čista srijeda
U srijedu, 10. veljače, na blagdan bl. Alojzija Stepinca, čije se moći čuvaju i u Moćniku dubrovačke katedrale, dubrovački biskup mons. Mate Uzinić u 18 sati slavit će misu u katedrali.
Kako je taj dan i Čista srijeda, odnosno početak korizmenog vremena, u katedrali će biti i obred pepeljenja vjernika kao znak pokore i obraćenja.

4. Na Čistu srijedu započinje ispred bolnice miroljubiva molitvena akcija „40 dana za život“
„40 dana za život“ naziv je miroljubive, ekumenske i molitvene pro-life inicijative za zaštitu majki i djece koja se u Dubrovniku održava drugi put. Ove godine trajat će od 10. veljače, Čiste srijede, do 20. ožujka, Cvjetnice.
Svi koji žele podržati ovu inicijativu mogu doći ispred dubrovačke bolnice gdje će se održati molitva od 15 do 16 sati i miroljubivo bdijenje s ciljem osvješćivanja lokalne zajednice.
Jedan od važnijih rezultata koje je ova inicijativa postigla je smanjenje broja pobačaja u zagrebačkoj, osječkoj, vukovarskoj, šibenskoj i pulskoj bolnici, izvješćuju organizatori na prigodnom letku.
Osim u Dubrovniku ova inicijativa će se održati u još dvadeset gradova diljem Hrvatske.

Angelina Tadić
voditeljica Ureda za medije Dubrovačke biskupije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *