Input your search keywords and press Enter.

Nagrađivani Othello ponovno na Lovrjencu

Dramski program 68. Dubrovačkih ljetnih igara u nastavku donosi izvedbe nagrađivanog Othella Williama Shakespearea u režiji Ivice Boban i izvedbi Festivalskog dramskog ansambla na tvrđavi Lovrjenac 31. srpnja te 1., 2. i 3. kolovoza s početkom u 21:30 sati.

Predstava je postavljena lani na Lovrjencu povodom obilježavanja 400 godina od smrti Williama Shakespearea. Tada je izazvala oduševljenje publike i kritike, a uspjeh je potvrdila dodjela nagrade Orlando predstavi u cjelini,  kao i Nagrada hrvatskog glumišta za najbolje redateljsko ostvarenje Ivici Boban. Kritika je prošle festivalske sezone, među brojnim pohvalama zabilježila: „Predstava je to dostojna svoga sjaja, ovoga vremena i punih tribina“. Hrid Lovrjenca tako iznova postaje, kako ga je lani nazvala redateljica, „mjesto posvećenog kazališta“, garantirajući puno gledalište.

Naslovnu ulogu Othella igra renomirani i višestruko nagrađivani dramski glumac, nacionalni prvak drame HNK Dragan Despot, njegovu ženu Dezdemonu Anja Đurinović, a u ulozi Jaga je Rakan Rushaidat. Emiliju, Jagovu ženu igra Ivana Boban, Maro Martinović igra Brabanzija, senatora i Dezdemonina oca, a Cassija, Othellova pobočnika Filip Juričić. Rodriga, mletačkog plemića igra Dado Ćosić, a mletačkog dužda Branimir Vidić Flika. Andrej Dojkić igra Montana, Livio Badurina je Lodovico, Cassijeva ljubavnica je Marija Šegvić, a ostale uloge ostvaruju Jure Radnić, Romano Nikolić, Mateo Videk, Iva Kraljević i Glorija Dubelj. Tu su još i Vili Gobac, Marko Capor, Luka Ĉerjan, Maro Drobnić te Nikola Sekulo. Scenograf predstave je Miljenko Sekulić, kostimografkinja Doris Kristić, skladatelj i oblikovatelj video projekcija je Willem Miličević, a oblikovateljica svjetla Vesna Kolarec. Koreografkinja je Blaženka Kovač Carić, a mačevanje je s glumcima uvjeţbavao Lovro Buva. Đurđa Škavić jezična je savjetnica, a vokalna pedagoginja Iva Mihelić. Inspicijent je Roko Grbin, asistent redateljice Paolo Tišljarić, asistent koreografkinje Jure Radnić, asistenti scenografa Antun Sekulić i Domagoj Stjepović, a asistentica kostimografkinje Dubravka Skvrce.

Ulaznice su dostupne online na internetskim stranicama Igara te na blagajnama u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1) i u Luži. Svi stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije ostvaruju popust od 30% za kupnju ulaznica na prodajnim mjestima. Izvedbe oba reprizna dramska naslova Othella i Kafetarije, na ovogodišnjim 68. Igrama, podržao je Tele 2.

Karla Labaš

Ured za odnose s javnošću i marketing

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *