Input your search keywords and press Enter.

Na Šipanu preko tri kilometra novih cesta, uređuje se i protupožarni put

Zamjenik gradonačelnika Željko Raguž u pratnji stručnog suradnika u Upravnom odjelu za promet Marka Smokvine i gradske vijećnice Olge Muratti obišao je u srijedu završene investicije na otoku Šipanu. 

Grad Dubrovnik je tako na proljeće sanirao i uredio 1000 metara ceste od Suđurđa do Šipanske Luke na što je iz proračuna izdvojeno nešto više od 700 tisuća kuna. Uz tu prometnicu asfaltirano je i nekoliko dionica ceste do sela Do u ukupnoj dužini od 600 metara, dok je u sklopu investicijskog održavanja sustava javne rasvjete u Šipanskoj Luci postavljeno 37 rasvjetnih tijela u LED tehnologiji.

Nakon obilaska, zamjenik Raguž i suradnici nazočili su svečanom otvaranju 1,6 kilometra duge novoizgrađene ceste koja vodi prema Veljem vrhu, najvećem vrhu otoka. U sklopu radova vrijednih 9 milijuna kuna, uređeno je i 2200 metara protupožarnog puta koji je i značajno proširen. Radove na ostatku protupožarnog puta u dužini od 1500 metara, a čije je izvođenje već počelo, financirat će Grad Dubrovnik. Na ovaj način prvi put adekvatno su povezana dva kraja otoka.

Dionicu današnje prometnice, a nekadašnje šumske staze, od Dvora do Veljeg vrha otvorili su predsjednik Mjesnog odbora Šipanska Luka Božo Brajović i direktorica tvrtke Mikado d.o.o. Natalija Oštarijaš. -„Odmah nakon završetka građevinskih radova i povlačenja teške mehanizacije s gradilišta vile Katino u dogovoru s Mjesnim odborom i uz odobrenje Ured gradonačelnika, koji su prepoznali važnost ove prometnice za razvoj čitavog mjesta i otoka, tvrtka je pristupila pripravnim radovima za izgradnju“, rekla je Natalija Oštarijaš. Radove je u cijelosti financirao Mikado d.o.o., a izvela ih je tvrtka Cestogradnja.

Zamjenik Raguž posebno je istaknuo uspješnu suradnju između privatnog investitora, MO Šipanske Luke i Grada Dubrovnika naglasivši kako se Šipan razvija upravo zbog toga što mještani nastupaju složno i zajednički artikuliraju svoje stavove te da će Grad Dubrovnik nastavljati i dalje podupirati sve projekte koji pridonose napretku otoka i većoj kvaliteti života.

Raguž je podsjetio i da dječje igralište u Šipanskoj Luci uskoro očekuje potpuna rekonstrukcija,a obnovit će se i postojeće boćalište kao i ono u Suđurđu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.