Input your search keywords and press Enter.

Na HRT-u u povodu otvorenja svjetske izložbe o Nikoli Tesli prigodan program posvećen tomu znanstvenom geniju

U povodu otvorenja svjetske multimedijske izložbe Nikola Tesla – Mind from the Future u Meštrovićevu paviljonu na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu Hrvatska radiotelevizija (HRT) u subotu 25. studenoga prikazat će igrani film Tajna Nikole Tesle.

Film je na rasporedu na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) s početkom u 17.00. Biografska je to drama u režiji Krste Papića. Mladi, daroviti i osebujni izumitelj Nikola Tesla dolazi u Ameriku i zapošljava se u tvrtki slavnoga Thomasa Alve Edisona. Za neovisne projekte s vremenom pridobiva financijera Georgea Westinghousea. Zanimanje za Tesline ideje pokazuje i bogataš John Pierpont Morgan, ali Edison neće prezati ni od čega da zaustavi nepoželjnoga suparnika. Uloge u filmu tumače Petar Božović, Martin Strother, Orson Welles, Dennis Patrick, Oja Kodar i drugi. Scenarij potpisuju Ivo Brešan, Ivan Kušan i Krsto Papić.

U nedjelju 26. studenoga na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) gledatelje očekuje i četvrti nastavak izvrsne dokumentarne serije Hrvatski velikani posvećen Nikoli Tesli. Nikola Tesla bio je jedan od najvećih umova čovječanstva, a njegov je genij pratio osebujan i zanimljiv karakter. Prateći njegov život u Hrvatskoj, drugim europskim državama i Sjedinjenim Američkim Državama, ekipa serije uspjela je otkriti jednu tajnu – posljednji Teslin izum. Redatelj je, scenarist i voditelj Robert Knjaz, urednik Ivica Dlesk, a serija je nastala u produkciji tvrtke Sirovina i sinovi d.o.o. za Hrvatsku radioteleviziju.

Navedeni će programski sadržaji biti dostupni i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Hrvatska radiotelevizija
RJ Komunikacije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *