Input your search keywords and press Enter.

Muzej za sve

Umjetnička galerija Dubrovnik i ove će godine prigodnim programom obilježiti Europsku noć muzeja 16. svibnja te Međunarodni dan muzeja, 18. svibnja. No, ove godine program neće trajati samo dva dana.
Obilježavanje ova dva značajna datuma započet će već u utorak, 12. svibnja, a trajat će do nedjelje, 17. svibnja. Ovogodišnja tema međunarodne manifestacije je Muzeji za održivo društvo, u sklopu programa Muzej za sve i to u prizemnom dijelu Umjetničke galerije Dubrovnik u ovom će periodu biti postavljena izložba eksponata iz bogate muzejske zbirke Umjetničke galerije Dubrovnik. Zgrada Umjetničke galerije Dubrovnik prostire se na tri kata i pristup izložbenim prostorijama onemogućen je posjetiteljima s poteškoćama u kretanju pa na ovaj način privremeno omogućujemo posjet muzeju i izravno upoznavanje s likovnim stvaralaštvom hrvatske moderne onima kojima je on bezrazložno uskraćen.
Za one najmlađe, u subotu, 16. svibnja bit će održana likovno – edukativna radionica koja će tematski popratiti prigodnu izložbu, a koristit će se ekološki, organski i reciklažni materijal za likovno izražavanje.
Također, na dan kad se obilježava Europska noć muzeja, 16. svibnja za svakog će posjetitelja biti pripremljen katalog iznenađenja iz bogate zbirke Umjetničke galerije Dubrovnik.

Radno vrijeme: svaki dan, osim ponedjeljka, od 09 – 20 h

Veselimo se Vašem dolasku!

Umjetnička galerija Dubrovnik

Napomena: likovno – edukativna radionica za djecu, predviđena za subotu, 16. svibnja održati će se u periodu od 11:00 do 12:30 sati, a na istu se može prijaviti do petka, 15. svibnja na email adresu: edukacija@ugdubrovnik.hr