Input your search keywords and press Enter.

Muo ‘Erdoğan’

Gradu Dubrovniku je gospar Legaz 03. studenog poslao Zahtjev za ostvarenje prava na pristup informacijama, slijedećeg sadržaja:

Tvrtka “Villa Dubrovnik” d.d. je od 2008. do 2010. na č.zem. 1818 k.o. Dubrovnik, gradila (novu) hotelsku zgradu. 
Prilikom izvođenja radova na izgradnji hotelske zgrade, u  jugoistočnom kutu uvalice Gjivović u Dubrovniku,  uz č.zem. 2786  k.o. Dubrovnik, tvrtka “Villa Dubrovnik” d.d. je 2010. godine montirala željeznu konstrukciju (fotografija u prilogu), da služi kao pristan za brodice.
Kao građanin Dubrovnika, zahtijevam ove informacije:
Da li među spisima predmeta izdavanja lokacijske dozvole ili građevinske dozvole, za izgradnju nove zgrade hotela “Villa Dubrovnik”, postoji neki akt ili prihvaćeni projekt, kojim se odobrava gradnja (montaža)  željeznog pristana za brodice, uz č.zem. 2786 k.o. Dubrovnik?
Da li među spisima navedenih predmeta, postoji neki dopis Lučke kapetanije Dubrovnik, koji se sadržajno odnosi na gradnju (montiranje) pristana za brodice na naznačenoj lokaciji?
Pitanja se ne odnose samo za projekte ili neke druge akte u spisima o gradnji od 2008. do 2010., nego i o naknadnim eventualnim projektima ili aktima, ako je (na primjer)  “Villa Dubrovnik” d.d. zatražilo “legalizaciju” održaja željeznog pristana (montiranog 2010. uz č.zem. 2786  k.o. Dubrovnik) u prostoru ?
Ako je neki takav akt izdat, molim da mi se otpravi na ovu email adresu (skeniran u pdf ili jpg). 
Ima li u spisima fotografija ranijeg hotela “Villa Dubrovnik”, snimljenih do 2008. godine s morske strane ili iz zraka? 
Naročito se to odnosi na zemljište, koje se nalazi pored jugoistočne strane stare hotelske zgrade? Ako takvih fotografija ima među spisima, molim da mi se pošalju (skenirane) na ovu email adresu.
Gdje i kada je moguće pregledati navedene predmete i pripadajuće spise? 
U svakom slučaju, molim da mi se odgovor na zahtjev pošalje na ovu email adresu.

– Službenik za informiranje Grada Dubrovnika poslao mu je slijedeći odgovor:

Poštovani, temljem Vašeg zahtjeva za ostvarivanje prava na pristup informacijama ovim putem Vas obavještavamo kako isti nije u nadležnosti Grada Dubrovnika.
Vaš zahtjev smo proslijedili službeniku za informiranje u Dubrovačko – neretvanskoj županiji.
– Nadležno ministarstvo smatra da ne mora biti uključeno u ovu priču:

Poštovana gospođo iz Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, ovim, što ste nervozno napisali meni: 
molimo da nas izuzmete iz daljnje prepiske s ostalim tijelima”, poslali ste javnosti potpuno pogrešnu poruku.
Vi ste, gospodo iz ministarstva,  samo običan “servis” građanima, a postavlili ste se birokratski, i to u situaciji, kad se službenici svakog “nivoa vlasti” žele “trsit vrućeg kr0mpira” i “pobjeć” od bilo kojeg vida povezanosti s najvećim aktualnim svjetskim zlotvorom.
Izgleda da niste shvatili da je Recep Tayyip Erdoğan, u nekoliko navrata (2018. i 2019.), preko svoje zloglasne korporacije Doğuş, ali i osobno, uporno pokušavao da dio dubrovačke obale, pretvori u sultanatsku eksklavu. 
Morali ste bit upoznati, već preko medija, da je taj zlikovac imao “saveznike” u tijelima gradske vlasti, u tijelima županijske vlasti, te u tijelima državne vlasti. 
Ipak, unatoč veleizdajnicima (na svim “razinama vlasti”), Erdoğan nije uspio u svom naumu i nije uspostavio ilegalnu brodsku liniju do “željezne konstrukcije” (“attachment”).
Erdoğan je nastojao (uz veliko pogodovanje veleizdajnika), javno kupalište, pokraj hotela “Villa Dubrovnik”, pretvorit u privezište.
Ipak, Erdoğan nije uspio jer su se građani, u nedjelju, 04.08.2019., energično suprostavili veleizdajnicima. O tome su pisali gotovo svi dubrovački “portali”, pa možete naći pripadajuće “links” na internetu.

Nakon toga Službeniku za informiranje Grada Dubrovnika ide slijedeći dopis:

Iz priloženog z.k. izvatka za z.ul. 682, k.o. Dubrovnik razvidno je da je Grad Dubrovnik,  i to baš Upravni odjel za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje, u srijedu, 09.06.2010., izdao uporabnu dozvolu, klasa: UP-I-361-05/10-01/08 .

Ta uporabna dozvola je u vezi s lokacijskom dozvolom i građevinskom dozvolom, koje je Grad Dubrovnik (putem službenika za informiranje) nastojao “zataškati”, što je izazvalo veliku pomutnju na “svim razinama vlasti”.
Stoga, bez obzira na poruku, koja mi je s email adrese: “pristup.informacijama@dubrovnik.hr“, poslana 15.11.2019. u 13:30, ja inzistiram da mi se otprave sve one isprave, akti, nacrti, tlocrti, fotografije, te da mi se odgovori na sva pitanja  vezi mula  Erdoğan, 

koje sam već zatražio, a (dodatno) tražim da mi se dostavi i naznačena uporabna dozvola (s dopisanom ili otisnutom potvrdom o pravomoćnosti). 

Tražim da mi se sve, što sam zatražio, otpravi na ovu email adresu.

One Comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *