Input your search keywords and press Enter.

MSC Grupa je otkrila novi luksuzni brend, Explora Journeys

Novi luksuzni brend, Explora Journeys, osmišljen za novu generaciju pronicljivih putnika koji vole luksuzna putovanja

S više od 300 godina pomorske povijesti, Explora Journeys će ponuditi morski bijeg koji omogućuje putnicima uživanje u otkrivanju dok se ponovno povezuju s onim što im je najvažnije

MSC Grupa je danas najavila ulazak na tržište luksuznih krstarenja predstavljanjem novog brenda osmišljenog za novu generaciju pronicljivih putnika koji vole luksuzna putovanja: Explora Journeys. Prvi od četiri luksuzna broda, izgrađen u brodogradilištu Fincantieri, će zaploviti 2023. godine, dok će preostali brodovi biti spremni u 2024., 2025. i 2026. godini. Svaki će biti opremljen najsuvremenijom pomorskom tehnologijom i na putovanjima pružiti užitak otkrivanja  destinacija slijedeći više ili manje utabane puteve. Gosti će biti smješteni na brodu drugačijem od svega dosad viđenog, uz najvišu razinu usluga i pogodnosti.

 

„Izgradnja luksuznog brenda koji će redefinirati doživljaj krstarenja i stvoriti vlastitu posebnu kategoriju je već dugo bila moja vizija baš kao i moje obitelji“, rekao je Pierfrancesco Vago, izvršni predsjednik odjela kružnih putovanja MSC Grupe. „Inspiriran našim osobnim željama na području putovanja, Explora Journeys pružit će neusporediv morski bijeg, omogućujući gostima opuštanje, stvaranje uspomena i dragocjeno vrijeme na moru s najdražima. Naposlijetku, vrijeme je najveći luksuz.“

 

Dizajniran u suradnji s najistaknutijim svjetskim dizajnerima superjahti i luksuznog ugostiteljstva, inovativan brod će savršeno povezati elegantnu švicarsku preciznost s modernom europskom umješnosti. Sa 461 apartmanom i rezidencijom, gosti će uživati u zapanjujućem pogledu na more i luke sa svojih prozora koji se protežu od poda do stropa, kao i s privatnih terasa. Apartmani će biti površine od 35 četvornih metara što ih stavlja u kategoriju najprostranijih u industriji.

 

Četrnaest paluba osigurava dovoljno zatvorenog zajedničkog prostora, maksimalizirajući tako ponudu za goste. Prostrane vanjske palube prostiru se na više od 2.500 četvornih metara, a tu se nalaze 64 privatne kabane uz 3 vanjska bazena. Četvrti bazen, s pomičnim staklenim krovom,

omogućuje plivanje i opuštanje po bilo kakvom vremenu. U kombinaciji s raznim unutarnjim i vanjskim hidromasažnim bazenima na brodskoj palubi s promenadom, brod je dizajniran s vodom kao niti vodiljom kako bi goste doveli u pravo morsko stanje uma.

 

“Explora Journeys je osmišljen za goste koji žele ostati duže, otići kasnije i putovati smislenije“, rekao je Michael Ungerer, izvršni direktor Explora Journeys-a. „Usmjerenost na gosta je u centru svega što radimo. Naručili smo istraživanje, organizirali fokus grupe i okrugle stolove s globalnim stručnjacima za luksuz kako bismo dizajnirali savršen brod za naše goste. Explora Journeys će putničkoj industriji donijeti novu perspektivu, redefinirajući klasičan doživljaj krstarenja za sljedeću generaciju putnika koji vole luksuzna putovanja.“

 

Savršenom kombinacijom intimnih i živopisnih prostora, omjer broja gostiju i posade od 1,25 naprama 1 osigurava izvanrednu uslugu na svakom koraku. Prilagođeno osobnim željama, fleksibilno vrijeme obroka u devet različitih restorana pružit će neprikosnovenu raznovrsnost na moru. Svaki prostor će slaviti globalne kulinarske talente s naglaskom na zdrave sastojke održivo uzgojene i dobavljene od lokalnih partnera. Kako bismo goste razmazili izborom, tu će se naći nekoliko unutarnjih i vanjskih barova i lounge salona. Opuštanje započinje od trenutka kada gost zakorači na brod, a neće morati niti posegnuti za novčanikom za dodatne troškove.

 

Personalizacija se nastavlja u wellness centru s prostranim unutarnjim/vanjskim spa i fitness područjem na brodu. Od soba za razne tretmane do vrhunske fitness opreme, satova grupnih treninga do vježbanja uz osobnog trenera i prilagođenih programa, sve ovo čini boravak na brodu lagodnim i ugodnim. Dogovoreni wellness doživljaji u svakoj destinaciji čine opuštanje i pomlađivanje lako dostupnim kako na brodu tako i na obali.

 

Vođeni morem

U suradnji s Fincantierijem, Explora Journeys gradi brodove za budućnost, koristeći najnovije tehnologije zaštite okoliša uz spremnost za prilagodbu alternativnim energetskim rješenjima čim postanu dostupna. Dizajn uključuje prostor za pohranu baterija koja će u budućnosti omogućiti hibridni pogonski sustav, a opremljen je i najnovijim sustavom selektivne katalitičke redukcije (SCR) koji smanjuje emisiju dušikovog oksida (NOx) za 90%. Moći će se spojiti na lokalnu elektroenergetsku mrežu (shore-to-ship power) kako bi se izbjegla emisija CO2 dok je brod na vezu, a bit će pogonjen brodskim plinskim uljem (MGO). Sva četiri broda će imati i RINA DOLPHIN certifikat za smanjenu podvodnu buku. Plastični predmeti za jednokratnu upotrebu se neće koristiti na brodu niti će biti dostupni tijekom doživljaja na kopnu budući da je Explora Journeys usmjerena na ostavljanje pozitivnog utiska na ljude i mjesta koja se posjećuju.

 

„MSC obitelj poznaje more kao malo tko, a s tim znanjem dolazi strast, ljubav i ponajviše duboko poštovanje“, nastavio je Pierfrancesco Vago. „Naši brodovi će koristiti najsuvremeniju tehnologiju kako bismo osigurali da predvodimo pokret prema održivoj budućnosti. Zajedno s našim partnerima trenutno razvijamo revolucionarne tehnologije koje će podići status quo, ne samo za ovu generaciju već i šire.“

S putovanjima od 7 noći i više, ovaj prvoklasni doživljaj osigurava opuštena jutra i uzbudljive večeri. Nekonvencionalno vrijeme dolaska i odlaska u kombinaciji s noćenjima gostima Explora Journeys omogućuje ekskluzivan pristup jedinstvenim doživljajima. S brodovima koji plove daleko na sjever i južno od ekvatora, inauguralni itinereri će ponuditi idealan spoj slavnih destinacija kao što su Saint Tropez, Bordeaux i Reykjavik te skrivenih dragulja poput Kastelloriza, Bozcaade i Lofotenskih otoka. Explora Journeys će voditi goste u manje poznate luke kako bi uživali u autentičnom iskustvu i sporijem tempu putovanja.

 

Simbolizam amblema

Inspiriran mandalom, logo Explora Journeys-a je dizajnirala Alexa Aponte-Vago, direktorica financija MSC Grupe, kći osnivača Gianluigija Apontea i supruga predsjednika divizije kružnih putovanja Pierfrancesca Vaga. Ukorijenjen u duhovnosti, obrazac predstavlja putovanje osobnog otkrića i ispunjenja. Ilustracija lotosovog cvijeta simbolizira čistoću tijela, govora i uma, dok heraldički ljiljan predstavlja poniznost i povezanost s europskom baštinom. Sofisticirani font slova podsjeća na suptilne linije mora.

 

Izgradnja broda poput nijednog drugog

Jutros je u brodogradilištu Fincantieri (Monfalcone, Italija) održana svečanost rezanja čelika za Explora Journeys. To je dugogodišnja pomorska tradicija kojom se obilježava početak procesa izgradnje prvog broda Explora Journeys-a imena Explora I koji bi trebao zaploviti 2023. godine. Svečanosti su prisustvovali g. Vago i g. Ungerer zajedno s predstavnicima Fincantierija.

Fotografije svečanosti rezanja čelika su dostupne na:

https://drive.google.com/file/d/1cyO1mGSyE4hBah3fVzsJcMFAoE5yvdcL/view?usp=sharing

Rezervacije inauguralnog programa za 2023. će biti otvorene na jesen 2021. godine. Kako biste saznali više o Explora Journeys, molimo posjetite ExploraJourneys.com , kontaktirajte svoju putničku agenciju ili se pridružite razgovoru @ExploraJourneys.

Darija Semiz
Marketing Dpt
MSC Krstarenja doo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *